comenzi la domiciliu cliseru.ro

Urmează să îți amenajezi baia? Iată ce să NU faci și care sunt cele 4 greșeli de evitat!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
29/05/2020 | Magazin
Actualizat: 30 mai 2020

Amenajarea băii este un pas foarte important, iar tocmai din acest motiv trebuie tratat cu seriozitate.

Chiar daca pare o activitate usoara, este posibil sa te lovesti de tot felul de bariere pe parcurs. Baia este una dintre incaperile extrem de utile locuintei tale, iar aceasta trebuie amenajata conform dorintelor tale. In cazul in care nu vrei sa gafezi, si iti doresti sa te bucuri de un spatiu placut si bine organizat, trebuie sa cunosti care sunt cele 4 greseli de evitat. Cu ajutorul acestui articol vei invata ce trebuie si ce nu trebuie sa faci!

Amenajare Baie
Amenajare Baie

 

TOP 4  greseli in amenajarea baii

 

  • NU iti faci un plan!

 

Una dintre cele mai intalnite greseli este lipsa unui plan prestabilit. Tocmai din acest motiv, vei ajunge sa depasesti bugetul impus, iar rezultatul poate lasa de dorit. Cand incepi o amenajare, trebuie sa pornesti cu gandul ca produsele si obiectele alese vor rezista multi ani de acum inainte. Asa ca, incearca sa iti treci pe o foaie de hartie toti pasii pe care ii vei urma, pornind de la buget, planificare, pana la piese de mobilier si finisaje. In acest fel, iti vei da seama in ce etapa te situezi, ce urmeaza sa faci si ce trebuie indreptat.

 

  • NU acorzi atentie iluminarii!

 

O greseala des intalnita este lipsa luminii, un factor esential unei astfel de incaperi. Un bec slab si pozitionat intr-o zona nepotrivita, cu siguranta nu iti va oferi lumina de care ai nevoie. O baie iluminata in mod gresit nu iti va aduce niciodata caldura si intimitatea de care ai nevoie, asa ca, nu neglija aceasta etapa. Te poti orienta asupra unor spoturi, pozitionate in jurul oglinzii, considerate un truc util pentru o astfel de incapere.

 

  • NU iti organizezi spatiul de depozitare!

 

Fie ca ai o baie mica, fie ca te bucuri de o incapere mare, spatiul de depozitare este esential. Doar in acest fel, te vei putea bucura de o incapere bine organizata, unde fiecare obiect isi are locul. Lipsa unui spatiu de depozitare, te va forta sa lasi toate produsele insirate peste tot, iar baia ta va arata dezordonata si neingrijita. In cazul in care iti place sa faci chiar tu lucruri manuale, afla de aici cum poti confenctiona cele mai frumoase cutiute de depozitare!

 

  • NU tii cont de spatiul disponibil!

 

Cand vine vorba de alegerea pieselor de mobilier si a obiectelor sanitare, este necesar sa ai in vedere spatiul de care dispui. Nu te orienta asupra unei cabine de dus care ocupa mult prea mult spatiu, ci alege una dintre caditele de dus potrivite spatiilor mici. Asa trebuie sa procedezi in cazul tuturor obiectelor si sa alegi variante minimaliste, ce iti vor lasa impresia unei bai mult mai spatioase.

Avand in vedere cele prezentate, inainte de incepe renovarea baii tine cont de cele 4 greseli mentionate mai sus, pe care majoritatea persoanelor le fac. In acest fel, vei cunoaste care sunt etapele esentiale, dar si de ce anume trebuie sa te feresti in momentul amenajarii!

sursa foto: Shutterstock.com