comenzi la domiciliu cliseru.ro

UNPR şi PDL au format „Alianţa pentru Ialomiţa”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
29/03/2012 | Locale Ialomita
Actualizat: 5 octombrie 2012

UNPR îl vrea pe Gabi Ionaşcu la primăria Slobozia, iar PDL îl va susţine…

Organizațiile județene Ialomița ale Uniunii Naționale pentru Progresul României și Partidului Democrat Liberal au anunțat, marți, 27 martie, în cadrul unei conferințe de presă, formarea „Alianței pentru Ialomița”, în speranța că la următoarele alegeri vor reuși „decapitarea” PSD la nivel județean.

Alianța „ei cu ei, pentru ei”

alianta pentru ialomitaÎn ultima perioadă, am asistat cu toții la câteva mișcări politice ale democrat-liberalilor ialomițeni care arată disperarea acestora de a învinge PSD. În condițiile în care acest lucru nu a fost posibil zeci de ani, reprezentanții PDL s-au hotărât să accepte orice metodă care ar putea să ducă la destabilizarea PSD. Au început cu racolarea primarilor social-democrați, următoarea mișcare fiind aceea de a se alia chiar și cu „dracu” până „trec puntea”. Astfel că, zilele trecute, au pus de-o alianță cu UNPR-ul, un partid oarecum inexistent pe plan local, dar măcinat de lupte interne. Și spun asta pentru că a avut, în ultimul an, mai mulți președinți interimari după Dumitru Vișan: Sandu Constantin, senatorul Vasile Nedelcu, Ion Neagu, Mihăilă Ștefan, Dumitru Vișan din nou, iar acum Ioan Nica.
Așadar, anunțul privind formarea acestei alianțe a fost făcut marți, iar protocolul va fi semnat oficial săptămâna viitoare, tot atunci urmând a fi dată publicităţii şi sigla alianţei politice.
Președintele PDL Ialomița, Cazacu Marinică, a declarat că o astfel de construcție politică, la care a aderat până în prezent doar UNPR, este formată cu scopul de a câștiga la alegerile locale cât mai mulți primari dar și Consiliul Județean, invitând totodată și alte formațiuni politice să li se alăture.
„Invităm toate partidele politice din Ialomița să se alăture acestei alianțe, pentru ca împreună să încercăm să schimbăm soarta județului. Au anunțat mai mulți primari că ni se alătură și de asemenea cel puțin două partide”, a spus Cazacu.
Tot de soarta acestui județ s-a arătat îngrijorat și vicepreședintele UNPR, senatorul Vasile Nedelcu. Îngrijorare de fațadă, am putea spune. Pentru că în afară de discursul pe care îl susține de fiecare dată când „aterizează” în Ialomița, altceva nu a făcut pentru acest județ. Nici el, nici alți reprezentanți ai puterii. Pentru a dovedi, încă o dată, că habar nu are despre problemele acestui județ, și nici nu-l interesează, acesta a trecut de la acuzele la adresa PSD Ialomița la declarații de curtoazie față de actualul primar al Sloboziei, Gabi Ionașcu, doar pentru că îl vor cu tot dinadinsul la UNPR și candidat la primăria Slobozia. Într-o secundă, primarul a fost „spălat” de toate păcatele, dosarele penale au fost închise și puse bine spre veșnică uitare, iar problema cu apa din Slobozia nici nu a existat vreodată. Așa a ajuns primarul curat ca lacrima…în ochii uneperiștilor. Numai că locuitorii din Slobozia nu uită cum în acești ani primarul le-a turnat pe gât apă menajeră și le-a vândut gogoși otrăvite.
„Noi am avut discuții de trei săptămâni cum să facem în Slobozia și în județ să câștigăm alegerile. Este în vizorul nostru și primarul Ionașcu dar și alți primari de la PNL și PSD. Noi vrem să câștigăm. Probabil că Ionașcu se va alătura. (…) Cred că domnul Ionașcu va reflecta foarte bine la ceea ce am propus noi aici și va veni alături de noi. Sper. La fel și domnul Savu (n.r. Savu Gheorghe, fost președinte al Consiliului Județean Ialomița). Toți trebuie să vină în această construcție politică”, a conchis Vasile Nedelcu.

marinica razgandica

Președintele PDL Ialomița, cel care în urmă cu ceva timp îi făcea plângere penală la DNA primarului Sloboziei pe tema apei și care declara cu toată forța că nu există nicio șansă ca Gabi Ionașcu să candideze din partea PDL, acum nu a comentat prea mult dorința uneperiștilor, de acum încolo aliați. Cum va colabora Ionașcu cu cel care i-a făcut plângere penală? Cum îl va susține Cazacu pe cel pe care îl hulea mai deunăzi? „Asta e”, a răspuns Cazacu.
Din punctul meu de vedere, ori se joacă la cacealma pentru a se vedea reacția oamenilor, ori pedeliștii au rezultatele sondajelor care îi situează mult sub așteptări și încearcă un candidat care este cunoscut și care mai are încă putere în Slobozia, doar pentru a obține acest fotoliu. Mai mult decât atât, declarațiile din cadrul conferinței, potrivit cărora prefectul Mădălin Teculescu sau Radu Paros nu ar fi în cărți pentru primăria Slobozia, ci doar cel mai bine plasat în sondaje, ne demonstrează că pe tabla de șah a politicii locale se croiesc strategii, totul pentru mutarea finală. În orice caz, această întârziere a nominalizării candidaților în orașe, municipii, dar și în multe dintre comunele județului, denotă faptul că se duc lupte grele pentru a se găsi oameni buni de prima linie. Lupte care costă. Și costă mult. Din toate punctele de vedere.
Din surse credibile, am aflat că mai mulți pedeliști nu au primit prea bine această veste, că vor trebui să-l susțină pe Ionașcu, în cazul în care acesta va fi nominalizat ca și candidat al Alianței. Revoltați, aceștia vorbesc pe la colțuri de dezertări și de schimbarea opțiunii de vot, către alți candidați.