comenzi la domiciliu cliseru.ro

Un tronson al Drumului Județean 101 U, din localitatea Maia, va fi reabilitat

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
15/01/2014 | Locale Ialomita

Din cauza faptului că porțiunea de drum județean DJ 101U, din localitatea Maia, se desfășoară adiacent poziției a două lacuri în care nivelul apei este fluctuant, terasamentul acestui drum se erodează continuu, apărând cedări la nivelul structurii rutiere.

Pentru asigurarea condițiilor de confort a circulației la nivel de drum județean, a apărut necesitatea protecției infrastructurii acestui drum.

drum maia DJ 101 U

Așadar, în prezent, tronsonul nu corespunde condițiilor normale de circulație pentru traficul auto, drumul prezintă zone cu cedări, iar lipsa parapetului de protecție poate duce la producerea de accidente grave.

În aceste condiții, s-a întocmit documentația tehnico – economică, prin care s-au stabilit principalii indicatori tehnico – economici ai investiției, proiectul de hotărâre fiind aprobat în cadrul ultimei ședințe de Consiliu Județean.

„Știți foarte bine că prin lucrările realizate în zona Adâncata, Maia, Patru Frați și Coșereni am îmbunătățit infrastructura rutieră, acum câțiva ani fiind o infrastructură din piatră. Acum totul este asfaltat în zonă. Circulația a crescut în zonă foarte mult, din rațiuni economice, turistice, dar și legat de proiectul Drumul Bălților. Pe o porțiune situată în zona bălților Maia 2, Maia 3, drumul județean este pe un dig care separă două dintre bălțile aflate pe Valea Mostiștei, o atracție pentru iubitorii de natură și de pescuit. Acolo expertizele au arătat că este nevoie în primul rând de asigurarea unui acces pentru pietoni dintr-o parte în alta, în condițiile în care oamenii trec dintr-un cartier în altul al comunei direct pe drumul județean, existând riscuri foarte mari de accidente, mai ales că traficul în zonă a crescut foarte mult. Mai mult, ultimele lucrări efectuate au fost în urmă cu zeci de ani și nu mai corespund normelor de siguranță a circulației”, afirma președintele CJ, Silvian Ciupercă.

Valoarea estimată a investiției se ridică la 1.232.097,22 lei, perioada de execuție fiind de 36 de luni.