livrari la domiciliu apa de masa la domiciliu slobozia

Un popor educat va produce bunăstare. De aceea, USR PLUS consideră Educația baza tuturor schimbărilor pe care ni le dorim într-o societate.

Alexandru Horhocea: ”Educația în școli și licee moderne  va fi prioritatea Consiliului Județean Ialomița”

Ieri au început atât școala, cât și grădinița. Ne așteptam ca după luni de zile de vacanță forțată, din cauza virusului ce a blocat întreaga planetă, să avem parte de măsuri viabile, logice și practice. Dar nu a fost așa. Școala și grădinița sunt în haos și toți sunt debusolați.

Alexandru Horhocea

Asistăm la o degradare a actului de învățământ de la an la an. Acest lucru îl observ mai bine pentru că provin dintr-o familie în care mama a fost profesor și mentor, atât mie cât și pentru mii de elevi ce au urmat Liceul Pedagogic Slobozia, în cei peste 30 de ani de profesorat și apoi în școlile din județ. Întrucât după pensionare a ales în continuare să profeseze acolo unde era deficit de personal didactic, energia oferită de copii o învăluia într-o aură ce îi hrănea sufletul și le întorcea prin  suport și impulsionare încrederea  necesară pentru viitor, în viață.

Școala nu trebuie să fie doar despre informație și suprasolicitarea celor mici, trebuie să fie în primul rând despre educația  copiilor, pe care îi vrem dezvoltați armonios din punct de vedere psiho-emoțional, să avem parte de o societate umană, în care  binele aproapelui să devină prioritatea cetățenilor. Trebuie să înțelegem viața ca pe un drum în bunăstarea aproapelui, prin tot ceea ce putem face pentru aceștia.

Investiția în educație ne va crea premisele unui viitor strălucit, nouă ca națiune, dar și umanității în general.

Trăim în secolul 21, iar clădirile multor școli par pironite în timp.

Duminică am fost la Ciochina și am stat de vorbă cu părinții din sat, alături de viitorul nostru primar USR PLUS, Marian ȚOLEA. Majoritatea părinților se plângea de lipsa unei banale toalete igienice în școală.

Ministrul Educației și fostul președinte de C.J. Ialomița se laudă cu realizările personale,  dar au uitat complet de educație și infrastructura acesteia.

Este inadmisibil ca un primar aflat de 20 ani în aceeași funcție, într-o comună dintr-o țară europeană, să nu se gândească la copiii satului, lăsându-i în uitarea timpului.

Educația trebuie să fie prioritatea investițiilor în Ialomița. Avem atâtea genii plecate din Ialomița. Acești oameni speciali au fost izgoniți de nepăsarea autorităților.

Avem legi ce nu se respectă în Ialomița și aici mă refer la Centrul de Excelență în Învățământ, pentru copiii cu înclinații spre anumite domenii, pe care statul trebuie să îi susțină și să le acorde un mediu propice spre a se dezvolta.
Un coleg din filiala locală USR Slobozia a transmis către Inspectoratul școlar solicitarea înființării acestuia, iar răspunsul a fost că se va face. Clasicele răspunsuri în România.

De 30 de ani, toate partidele doar au promis și și-au văzut interesele de grup, afaceri cu firme de casă, oameni  numiți politic etc. Lumea întreabă de ce noi, USR PLUS?  Pentru că am decis să nu mai asistăm impasibili la acest fenomen al jafului, minciunii și bătăii de joc.
Vrem să punem educația, sănătatea, infrastructura, atragerea investitorilor pentru crearea locurilor de muncă pe primele locuri.

Suntem acei oameni onești ce am decis să renunțăm la viața noastră tihnită, pentru a intra într-o  luptă cu marii balauri ce domnesc peste România. Deranjăm pe toți pentru că nu suntem ”ascultători”, pentru că suntem aici să îi oprim din înțelegerile din spatele ușilor închise.

Venim la Consiliul Județean cu 10 proiecte simple pentru Ialomița, finanțarea o avem în fondurile europene de care autoritățile locale au fugit până în prezent, preferând banii lipsiți de control, veniți  de la Dragnea, Dăncilă și toți ceilalți, ce apoi au plecat către firmele de partid.

Suntem un partid prezent în Parlamentul European și alături de europarlamentarii USR PLUS,  Cristian Ghinea și Vlad Botoș, ce au inițiat proiectul ”O ȚARĂ CA AFARĂ”, vom identifica în viitorul  Program  2021-2027 liniile de finanțare pentru proiectele de dezvoltare durabilă în felul în care se realizează educația din Ialomița.

Mihai Tanasescu

Înființarea învățământului dual este un proiect susținut de candidatul USR-PLUS la Consiliul Local Slobozia, Tănăsescu Mihai.

USR-PLUS consideră că investiția în educație este o prioritate pentru viitorul acestei țări, este o necesitate, o problemă a existenței noastre ca națiune funcțională și responsabilă.

Educația reprezintă principala pârghie a funcționalității și dezvoltării noastre economice, a stabilizării mediului afacerilor.  USR-PLUS va susține cu toate forțele necesare, în Consiliul local Slobozia, înființarea învățământului dual. Acest lucru înseamnă că vrem ca fiecare liceu să aibă și o școală de meserii, vrem să ne calificăm tinerii, să-i pregătim pentru a susține economia locală.

USR-PLUS vrea să investească în viitorul copiilor noștri, să le ofere șansa realizării profesionale în țară, lângă familie, în comunitatea în care individul s-a născut, a crescut și s-a format.

O țară care nu își respectă cadrele didactice are un nivel al educației precar. România este o astfel de țară. O țară în care educația suferă din lipsă de seriozitate, asumare, reformă, corectitudine, perseverență și continuitate a activităților/acțiunilor școlare de orice fel.

Cei care totuși aleg să învețe, o fac pentru a putea avea șansa plecării în străinătate, șansa de a fi acceptați, pe baza realizărilor educaționale la școli și universități de peste hotare sau la munci mai bine plătite oferite de alte țări celor bine pregătiți.

Astfel, putem spune că ne pleacă elitele! Peste 100.000 de tineri absolvenți de facultate pleacă anual în alte țări. Tot mai mulți absolvenți de liceu cu medii foarte bune, de asemenea pleacă! Este o statistică îngrijorătoare, dar se pot găsi soluții dacă statul dorește.

Dacă la capitolul elitelor țara noastră ocupă un loc fruntaș în Europa, nu la fel putem spune despre personalul calificat. De-a lungul timpului au fost închise, rând pe rând, toate școlile de meserii din țară. Aceste școli asigurau funcționarea afacerilor susținătoare infrastructurii și marea majoritate a forței de muncă naționale.

Privind în jur, în județul Ialomița este o lipsă acută de orice tip de meserie calificată. În momentul de față orice mecanic, strungar, vopsitor, electrician sau tâmplar se află în marea lor majoritate la vârsta pensionării, deoarece tinerii nu văd un viitor în aceste meserii, dar mai ales pentru că nu au unde să le învețe. Afacerile bazate pe aceste meserii sunt de durată dacă sunt practicate bine. Dar ele nu sunt dorite de stat și astfel tinerii aleg să plece în străinătate și, eventual, să se califice acolo, în funcție de nevoile zonei în care emigrează.

Această criză de personal calificat se resimte în orice tip de afacere, de activitate economică, indiferent de nivelul ei. De exemplu, cel mai mare angajator al orașului Slobozia, Chemgas, Combinatul chimic, are aproape în totalitate angajați ce sunt deja pensionari.

Ce se va întâmpla în următorii cinci ani cu România, cu mediul afacerilor și cu educația?

Comandat de Partidul Uniunea Salvați România | Executat de SC LEMASOFT SRL | Cod Unic de Identificare AEP 21200251