livrari la domiciliu apa de masa la domiciliu slobozia

Un om implicat, plin de  entuziasm și o energie debordantă: Gabriel Cateliu

Pentru apropiați, când spui Gabriel spui solidaritate și implicare socială. Dorința lui de a face mai bună viața celor din jur, și mai ales a celor mai puțini norocoși, l-au facut să își dedice tot timpul liber cauzelor umanitare.

Gabriel Cateliu UrziceniCe ar mai fi de spus despre el? Să vedem…

Mulți dintre noi l-am remarcat prima oară pe Gabriel Cateliu când lua atitudine față de munții de gunoaie din Urziceni și trăgea la răspundere administrația locală pentru batjocura arătată față de cetățenii săi.

Dintr-odată, apărea în Urziceni un tânăr cu un trecut curat, care se ia la trântă cu administrația publică, cu partidele cu state vechi din oraș și cu caracațita locală formată din oamenii cu interese materiale. Un om căruia tot ce au putut să îi impute ciocoii vechi e că îi tremură vocea și că nu e din Urziceni. Ar mai fi adus oare Carol I al României independența țării, dacă trăia în Urziceni?

Fiecare declarație a lui este un gest de normalitate, punctează curajos neimplicarea administrației publice locale, discută constant cu oamenii problemele lor și caută activ soluții pentru oraș. Încearcă să schimbe mentalități într-un oraș în care oamenii nu mai speră, într-un oraș în care oamenii nu mai sunt ascultați.

Misiunea lui personală este aceea de a face bine, a demonstrat-o încă din vremea când se implica, la doar 20 de ani, în primul proiect social.

Ne mărturisește că proiectul “Poroschia” avea să îl marcheze pentru tot restul vieții. Era vorba despre un părinte ce avea grijă de peste 120 de copii orfani, al cărui depozit cu alimente arsese într-un incediu nefericit. Și-a dat seama atunci, văzându-l pe părintele Tănase cum lupta pentru destinul acelor copii, că nu va mai putea pur și simplu să întoarcă capul oamenilor neajutorați și să își continue viața ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Gabriel Cateliu Usr Plus

Și-a dedicat de atunci tot mai mult timp cauzelor sociale și umanitare, iar în 2012 înființează  asociația Community Aid Romania unde reușește să strângă o comunitate de tineri implicați în jurul său. Sute de voluntari participă benevol în programe sociale menite să sprijine persoanele neajutorate și reușesc să ajungă la mii de oameni prin programele lor.

După experiența Community Aid Romania, Gabriel a înțeles că oamenii aleg să vină singuri alături de tine, atâta vreme cât intențiile tale sunt bune și le oferi încredere.

“Oamenii sunt ființe empatice, e în firea noastră să ne pese, e în firea noastră să vrem să facem bine, și dacă facem lucrurile cu bună credință și în direcția bună, cu siguranță oamenii vor simți asta și se vor alătura cauzei tale”, ne mărturisește Gabriel.

“Există în societatea noastră o problemă majoră și, din păcate, după toată experiența în domeniul social, am învățat cu mâhnire că voluntariatul nu este suficient… e ca și cum ai încerca să peticești o cămașă ciuruită, niciodată nu o să poți să ajungi la toți oamenii ce au nevoie de alimente, cărți, medicamente, asistență medicală, asistență psihologică, sprijin și suport moral și material etc. Este datoria statului român să elimine clivajele din societate, statul român a eșuat însă lamentabil să facă asta, pasând responsabilitatea pe umerii ONG-urilor și voluntarilor și, așa cum am observat, voluntariatul nu mai este suficient, prăpastia e prea mare și lasă în urmă oameni pe care îi condamnă la o viață la limita subzistenței. Mi-am dat seama însă că a venit vremea să spunem stop, a venit vremea să preluăm cârma și să schimbăm direcția.

Viziunea mea politică pornește, în primul rând, de la recâștigarea încrederii cetățenilor în instituția ce îi reprezintă, pentru mine politica este și va fi despre oameni și îmi doresc să schimb în bine comunitatea în care trăiesc”, a transmis Gabriel Cateliu, candidat USR PLUS la Primăria municipiului Urziceni.

Oamenii pot face schimbarea în bine posibilă pe 27 septembrie, când USR PLUS, reprezentați de Gabriel Cateliu, vor primi votul de încredere.

Stradă cu stradă schimbăm Ialomița!

Comandat de Partidul Uniunea Salvați România | Executat de SC LEMASOFT SRL | Cod Unic de Identificare AEP 21200251