comenzi la domiciliu cliseru.ro

Un nou purtător de cuvânt la Spitalul Județean de Urgență din Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
18/12/2020 | Locale Ialomita

Spitalul Județean de Urgență din Slobozia are un nou purtător de cuvânt, în urma demersurilor noii conduceri a unității spitalicești de a facilita comunicarea cu mass-media și, implicit, cu opinia publică.

Medicul specialist ORL Tudor Ionescu, supraspecializat în clinica și chirurgia vocii, este angajat din luna februarie 2020 la Spitalul Județean din Slobozia.

Acesta a implementat un protocol de evaluare și tratament al pacienților care suferă de probleme de voce (disfonie) sau de deglutiție (de înghițire), reușind să facă o serie de operații pe corzile vocale.

Potrivit medicului, aceste tipuri de operații se vor înmulți în următoarea perioadă, pe măsură ce se vor achiziționa echipamentele necesare și pentru care a primit asigurări din partea conducerii spitalului că vor fi puse la dispoziție cât mai curând.

Tudor Ionescu„Voi putea să efectuez operații în premieră la nivel național. O intervenție pe care o vizez este injectarea de corzi vocale. În anumite patologii, cum sunt paraliziile de corzi vocale, în care o coardă vocală nu mai ajunge pe linia de mijloc pentru a se întâlni cu cealaltă coardă vocală, se crează un spațiu. Vocea este răgușită, ceea ce înseamnă că aspectul social și profesional are de suferit și, nu în ultimul rând, poate duce la probleme de deglutiție. (…) Injectarea de coardă vocală este o metodă de augumentare a corzii vocale, astfel încât ea, dintr-o poziție lateralizată, fixă, să fie tot fixă, dar pe partea din mijloc, astfel încât să aibă un contact cu coarda vocală sănătoasă”, a explicat medicul Tudor Ionescu.

Noul purtător de cuvânt și-a efectuat rezidențiatul în București, la Institutul ORL, dar și în Regatul Unit, la Manchester, unde a avut un lung stagiu de specializare în clinica și chirurgia vocii. Este din București, iar experiența în lucrul cu publicul a dobândit-o în studenție, când pe timpul verii a lucrat ca ghid turistic. În plus, este și muzician, fondând corul Vox Medicalis în urmă cu 11 ani, cu carea ajuns pe multe scene din țară și străinătate.

Mai multe articole de la obiectiv.net: