comenzi la domiciliu cliseru.ro

Un nou proiect pentru comunitate: Ferma ultra-modernă din comuna Amzacea. Avanpremiera unui nou succes.

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
14/11/2018 | Stiri nationale

În ultimii ani, companiile Jantzen Development și JD Agro Cocora au cunoscut o expansiune accentuată și au dezvoltat proiecte tot mai ample de cultivare a terenurilor agricole din România.

Ca urmare a creșterii importanței sectorului agricol pentru România, și implicit a ponderii participării acestuia la rezultatele economice locale, suprafețele alocate segmentului de cultură mare cu semințe certificate se află pe un trend ascendent. În acest sens, pentru a răspunde corespunzător standardelor impuse de piața internă și externă cu privire la calitatea producției și valorificarea acesteia la cote superioare, asamblarea terenurilor locale pentru productivitate sporită este nu doar binevenită, dar chiar necesară. În plus, această acțiune s-a dovedit benefică și pentru dezvoltarea socio-economică a localităților din jur.

Ca o continuare a proiectului din Ialomița, ale cărui beneficii directe asupra comunității locale și-au spus cuvântul prin dezvoltare pe toate nivelurile, parteneriatul dintre ferma JD Agro Cocora și Jantzen Development se extinde cu un nou segment de importanță strategică locală. Acest ritm susținut de creștere necesită investiții considerabile; astfel se apropie cu pași repezi inaugurarea unei ferme moderne, cu dotări de ultimă generație, în zona Amzacea, județul Constanța, al cărei scop este eficientizarea activității de cultivare a cerealelor, prin sporirea producțiilor de porumb, grâu și rapiță și prin păstrarea acestora în condiții optime.

Noua investiție se va întinde pe o suprafață de 3.500 mp și va avea alocate anexe destinate utilajelor agricole. Ferma va dispune de echipamente performante și tehnologie la zi pentru atingerea pragurilor de eficiență estimate.

Viitoarea fermă va aduce noi oportunități de expansiune, va optimiza procesele de colectare a recoltelor și va crea, totodată, noi locuri de muncă pentru cei din jur. În prezent, Jantzen Development și JD Agro Cocora exploatează în județul Constanța 4000 de ha teren de arabil.

Termenul estimat pentru finalizarea construcției este luna martie 2019.

Despre JD Agro Cocora

JD Agro Cocora S.R.L. aparține grupului Romania Farm Invest A/S şi are ca obiect principal de activitate cultivarea cerealelor. Momentan exploatăm o suprafaţă de 12.500 ha în județele Ialomița și Constanța. Compania și-a creat o echipă solidă, formată din specialiști în agricultură din România și localnici din județele Constanța și Ialomița. De asemenea, JD Agro Cocora beneficiază de experiență internațională în domeniul exploatărilor agricole, ceea ce înseamnă cultivarea la cele mai înalte standarde a terenurilor românești.

Ferma JD Agro Cocora, a cărei construcție a fost finalizată în 2009, include o hală pentru maşini cu o suprafaţă de 3.450 m², precum și un atelier, spaţii pentru substanţe chimice şi zone administrative. De asemenea, JD Agro Cocora deține o hală cu o suprafaţă de 2.550 m² şi o capacitate de depozitare de 8.000 de tone, precum şi un siloz de cereale cu o capacitate de 32.000 de tone, rezultând o capacitalte totală de depozitare de 40.000 de tone.

Despre Jantzen Development
Jantzen Development este o companie specializată în dezvoltarea proiectelor de terenuri agricole, care activează în România din 2006, având sediul principal în București și punct de lucru în Amzacea, județul Constanța. În 2008 a fost lansat proiectul JD Agro Cocora concomitent cu achiziționarea de terenuri agricole de 5.000 hectare și construirea unei ferme noi în Ialomița, inaugurată în anul 2009. Proiectul este în continuă expansiune prin achiziționarea și consolidarea de terenuri agricole în județele Ialomița și Constanța.