comenzi la domiciliu cliseru.ro

Un membru în comisia de evaluare și un profesor din Fetești, cercetați pentru luare de mită și trafic de influență

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
13/07/2012 | Locale Ialomita

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au dispus, vineri, 13 iulie, luarea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi localitatea pe o perioadă de 30 de zile faţă de Sandu Elena Dulcinica, membru în Comisia de evaluare a lucrărilor elevilor înscrişi la examenul de bacalaureat 2012, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Aceasta a acordat unor candidaţi note mai mari decât cele reale, a intervenit la colegi – profesori evaluatori pentru acordarea către diverşi candidaţi a unor note mai mari decât cele cuvenite, pretinzând şi primind pentru aceste servicii diferite sume de bani de la elevi şi/sau părinţii acestora.

De asemenea, un alt profesor, de la Liceul Teoretic Carol I Fetești, Curt Marius, este obligat să nu părăsească localitatea pentru o perioadă de 30 de zile, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.

Potrivit procurorilor, acesta a pretins şi primit diverse sume de bani de la elevi, pentru sine sau pentru a interveni pe lângă membrii Comisiilor de evaluare a lucrărilor de bacalaureat, în vederea obţinerii unor note de promovare a examenelor.

Miercuri, 11 iulie, alți patru profesori din Ialomița, Stere Sorin, Manea Cristian, Nica Balaciu și Dinu Marius Răzvan,  au fost reținuți, pentru 24 de ore, pentru luare de mită și trafic de influență, aceștia fiind cercetați în libertate.