livrari la domiciliu

Un membru al Adunării Eparhiale a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, intermediar al șpăgii în dosarul judecătorului arestat

La data de 29 aprilie, având în vedere calitatea de judecător a lui Stan Mustață, la cererea procurorilor anticorupție, Secţia de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a acestuia.

Cine sunt, însă cei doi intermediari ai șpăgilor și ce legătură au ei cu județul Ialomița?

Unul dintre ei, de exemplu, Ion Boraciu, „fiu al comunei Ciocârlia”, a primit, pe 19 februarie 2012, din partea Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, distincția bisericească pentru mireni „Crucea Sloboziei, în grad de cavaler”, fiind totodată membru al Adunării Eparhiale și binefăcător al Parohiei Ciocârlia.

Adunare Eparhiala Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Printre membrii mireni ai Adunării Eparhiale se mai află avocatul Ștefan Sava (consilier local Slobozia), Silvian Ciupercă (președintele C.J.), Dumitru Stănoiu (Avicola) și mulți alții, atât din Ialomița, cât și din Călărași.

Potrivit declarațiilor lui Ion Boraciu dintr-un ziar local, de la un eveniment organizat în comuna Ciocârlia, respectiv sfințirea unei troițe realizate cu aportul acestuia (aproape de casa bătrânească în care a copilărit), spunea că a făcut troiță și în Urziceni, nu numai în Ciocârlia, motivul realizării lor fiind acela că „așa a simțit că poate face ceva pentru Dumnezeu”.

Dumnezeu, însă, nu a fost, se pare, mulțumit de ceea ce făcea el „pe lângă troițe”, așa că procurorii DNA l-au găsit complice la toate infracțiunile menționate.

Ca de altfel și pe Alexandru Florian, celălalt intermediar al șpăgii, pe care Boraciu îl cunoștea încă din perioada copilăriei, fiind consăteni în localitatea Ciocârlia. În timp, prietenia s-a menținut, așa că s-au aliat în acest „grup infracțional”. Ca să vezi…