comenzi la domiciliu cliseru.ro

Un bărbat din Căzănești şi-a pierdut viaţa într-un incendiu, iar altul din Perieți a fost rănit

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
19/11/2012 | Locale Ialomita

Sâmbătă, 17 noiembrie, un bărbat în vârstă de 56 de ani, din oraşul Căzăneşti, a decedat, după ce locuinţa în care se afla a fost cuprinsă de flăcări. Cel mai probabil, bărbatul a adormit lăsând o lumânare aprinsă nesupravegheată, iar în scurt timp s-au aprins materialele combustibile aflate în imediata apropiere. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă pompierii de la Garda Slobozia şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate, însă în momentul sosirii acestora bărbatul era decedat. Echipajele de intervenţie au acţionat timp de aproximativ 20 de minute pentru lichidarea flăcărilor.

În seara aceleiaşi zile, în jurul orei 20.45, pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la locuinţa unui cetăţean din localitatea Gârbovi. Un coş de fum amplasat în apropierea materialelor combustibile şi neizolat corespunzător a fost cauza probabilă de izbucnire a incendiului, iar pentru lichidarea acestuia au acţionat pompierii de la Secţia Urziceni în cooperare cu S.V.S.U. din localitate. În urma evenimentului nu au existat victime, însă mai multe piese de mobilier, aparatură electrică şi acoperişul pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp au fost distruse.

Un bărbat, în vârstă de 25 de ani, din localitatea Perieţi, a fost rănit, după ce un ştecher defect pe care a încercat să-l introducă în priză a generat o scânteie, iar în acel moment un recipient în care se afla o substanţă combustibilă, aflat în imediata apropiere, s-a aprins. La faţa locului s-au deplasat atât un echipaj SMURD cât şi pompierii de la Garda Slobozia şi Serviciul Voluntar din localitate, care au intervenit pentru acordarea primului ajutor medical tânărului şi pentru lichidarea flăcărilor care s-au extins la alte două încăperi ale locuinţei. Bărbatul a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă judeţean şi transportat la spital.