comenzi la domiciliu cliseru.ro

Un bărbat din Albești a împușcat un cal pentru că intrase într-o solă de porumb

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
06/08/2013 | Lege si Ordine

Poliţia a fost sesizată luni, 5 august, de către o femeie în vârstă de 33 de ani, din comuna Albeşti, cu privire la faptul că un consătean i-a împuşcat o cabalină ce se afla pe izlazul comunal.

Cercetările au fost preluate de o echipă operativă, formată din efective ale Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi Secţiei Rurale Slobozia, care a stabilit faptul că suspect de comiterea faptei este un bărbat în vârstă de 41 de ani, din comuna Albeşti. Acesta este suspectat că la data de 2 august, folosind o armă de vânătoare cu alice, deţinută legal, a tras două focuri în direcţia unui cal, pe care l-a găsit într-o solă de porumb ce îi aparţine.

Din verificările efectuate a reieşit faptul că cel în cauză este posesorul unui permis de armă eliberat de I.P.J. Ialomiţa, în baza căruia deţine atât o armă de vânătoare cu alice, cât şi o armă de vânătoare cu glonţ. Ambele arme au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi luată măsura suspendării/anulării dreptului de port şi folosire arme şi muniţii letale.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ,,uz de armă letală, fără drept” şi ,,vânătoarea fără autorizaţie de vânătoare legală”, urmând a se da soluţie prin Parchet.