comenzi la domiciliu cliseru.ro

Un angajat al Primăriei Slobozia, infectat cu SARS-CoV 2

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
04/09/2020 | Locale Ialomita

Un salariat al primăriei municipiului Slobozia, de la Direcția Taxe și Impozite Locale, este internat în spitalul suport COVID de la Fetești după ce, în urma testării pentru depistarea virusului SARS-CoV2, a ieșit pozitiv.

Nimeni nu știe cu exactitate de unde ar fi putut contracta virusul, în condițiile în care este singur în birou, iar potrivit autorităților locale, acesta a purtat mască, mănuși, iar în spațiul în care își desfășura activitatea fuseseră luate toate măsurile de protecție.

„Nu este ușor să treci printr-un episod ca acesta. Au venit cei de la DSP, s-a făcut dezinfecția spațiilor, au fost verificate toate birourile. Nu au existat nereguli privind respectarea măsurilor sanitare. Existau mănuși, soluții dezinfectante, măști, tot ce se poate. Noi am luat toate măsurile necesare, luăm măsuri în continuare, pentru că siguranța cetățenilor și a angajaților din primărie este primordială”, a declarat viceprimarul Gabriel Mușat.

Reprezentanții primăriei susțin că angajatul avea oarece simptome încă de duminică, 30 august, iar luni, 31 august, când s-a prezentat la muncă, directorul Direcției a observat că acesta nu se simte bine și l-a trimis acasă. În aceeași zi a luat legătura cu medicul de familie, iar marți, 1 septembrie, era deja în spital la Fetești. Se pare că la ora actuală starea acestuia este bună.

Potrivit situației centralizate, în urma testelor efectuate, în județul Ialomița sunt 30 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV – 2 (COVID 19) în ultimele 24 de ore, numărul acestora ajungând în total la 1.009.