comenzi la domiciliu cliseru.ro

Un angajat al ISU Ialomița, convins să facă pe prostul la examen

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
21/11/2013 | Lege si Ordine

ISU IalomitaUn angajat din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa, care dorea să participe la concursul pentru ocuparea funcției de inspector șef la ISU Galați, a fost determinat de fostul prefect de Galați, Bocăneanu Emanoil Cătălin, să nu-şi valorifice corect cunoştinţele în vederea ocupării funcţiei pentru care candida.

Bocaneanu Emanoil Catalin
Bocaneanu Emanoil Catalin

Recent, Emanoil Bocăneanu, prefect al județului Galați, a fost arestat după ce procurorii DNA au descoperit că acesta era implicat în mai multe fapte de corupție (trafic de influenţă în formă continuată, şantaj, abuz în serviciu etc.).

Printre „victimele” prefectului s-a aflat și un angajat al ISU Ialomița care candida pentru funcția de inspector șef la Galați.

„(…) Cu ocazia derulării concursului pentru ocuparea funcţiei de inspector şef al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, inculpatul Bocăneanu Emanoil Cătălin, în calitate de membru al comisiei, s-a implicat activ în sprijinirea unui candidat pentru ca acesta să fie declarat câştigător în urma concursului care s-a desfăşurat în luna august 2013.

Totodată, inculpatul Bocăneanu Emanoil Cătălin l-a determinat pe un alt candidat din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa să nu-şi valorifice corect cunoştinţele în vederea ocupării funcţiei pentru care candida.

Anterior, inculpatul Bocăneanu Emanoil Cătălin, fiind deja prefect al judeţului Galaţi, primise în repetate rânduri, de la candidatul pe care l-a sprijinit, produse alimentare şi băuturi”, se arată în ordonanța de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori DNA.

La data de 15 noiembrie 2013, procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului Bocăneanu Emanoil Cătălin, ulterior fiind arestat.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul D.G.A – Galaţi, beneficiind de sprijinul Jandarmeriei Române.