comenzi la domiciliu cliseru.ro

Un agent șef din Penitenciar a fost reținut pentru luare de mită. Acesta a fost pârât de un deținut.

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
19/03/2012 | Lege si Ordine
Actualizat: 10 aprilie 2019

Iordache Ion, agent şef principal din cadrul Penitenciarului Slobozia, a fost reținut, luni, 19 martie, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi introducerea de bunuri şi obiecte interzise în penitenciar.

La data de 22 februarie a.c., ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Biroul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa au fost sesizaţi de un deţinut din Penitenciarul Slobozia cu privire la faptul că agentul i-a propus introducerea unui telefon mobil în unitatea de detenţie în schimbul a 300 lei, persoana de legătură în realizarea acestui fapt urmând să fie o cumnată a deţinutului.

În baza denunţului a fost înregistrat dosar penal, iar ofiţerii Biroului Judeţean Anticorupţie Ialomiţa au fost delegaţi de procurorul desemnat în cauză să efectueze acte procedurale.

Pe parcursul administrării probatoriului, s-a impus folosirea unui investigator sub acoperire, care a remis agentului de penitenciar suma de 300 lei. Ulterior, agentul a mai cerut şi primit încă 300 lei pentru a interveni în favoarea deţinutului pe lângă membrii comisiei de eliberare condiţionată, faptă materializată tot prin intermediul investigatorului sub acoperire.

În ambele cazuri, remiterea sumelor de bani s-a făcut către soţia agentului de penitenciar, I.C., care  este cercetată în cauză, în stare de libertate, pentru complicitate la luare de mită.

Activităţile procedurale au fost efectuate de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Biroul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa şi cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa a dispus, luni, 19 martie, reţinerea pentru 24 ore a inculpatului, acesta urmând să fie prezentat marți, 20 martie, instanţei competente, respectiv Tribunalul Ialomița,  cu propunerea de arestare preventivă.