comenzi la domiciliu cliseru.ro

Turul Frăției – Ciclistul Gabriel Vâlcu, un traseu de 3.000 de km, până în Republica Moldova

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
15/07/2014 | Locale Ialomita

Vicepreședintele Consiliului Județean Ialomița, Ștefan Mușoiu, și primarul municipiului Slobozia, Alexandru Stoica, au fost alături de ciclistul slobozean, Gabriel Vâlcu, luni, 14 iulie, în startul său spre Republica Moldova, un itinerariu cu ample semnificații istorice.

Sportivul Gabriel Vâlcu, în vârstă de 62 de ani, visa de ani buni să străbată lungul traseu de peste 3.000 de kilometri spre Republica Moldova, însă, cu toate că deține o condiție fizică de invidiat, lipsa unei biciclete performante și a fondurilor nu i-au permis să pornească spre această aventură.

Pentru a susține spiritul sportiv și inițiativa slobozeanului de a purta steagul județului nostru spre memoria unui drum cu însemnătate istorică, Ștefan Mușoiu i-a oferit temerarului ciclist o bicicletă, la achiziționarea căreia a contribuit și președintele Tineretului Social Democrat, Matei Roșu.

Vicepreședintele CJI și-a motivat implicarea declarând că „transpunerea în practică a acestui vis îndrăzneț mă face să fiu mândru că sunt concetățean cu sportivul Gabriel Vâlcu și asta ar trebui să simtă fiecare ialomițean. Pe lângă faptul că la vârsta sa reprezintă un exemplu de necontestat pentru tinerii ce-și petrec mare parte din viață în fața calculatoarelor, abordând un stil de viață sedentar, trebuie să privim latura simbolică a acestui traseu pe care el îl va străbate, numit Turul Frăției, fiind presărat de simboluri istorice. Parcurgerea itinerariului va reconstitui România Mare, a cărei graniță dintre România și Republica Moldova o simțim doar pe hartă.”

Traseul Slobozia-Galați-Bârlad-Huși-Chișinău-Iași-Suceava-Vatra Dornei-Baia Mare-Oradea-Timișoara-Sibiu-Brașov-București-Slobozia  pe care ciclistul a pornit sub cerul liber, va fi unul anevoios, însă acesta a promis că într-o lună va reveni cu energia fiecărui loc din țară și de peste graniță.