livrari la domiciliu

Turneul Internațional de Șah „Cupa Satori” – Amara 2020

În acest weekend, Staţiunea Amara a devenit pentru prima oară gazda celui mai mare turneu internaţional de şah disputat în judeţul nostru „Cupa Satori”, ajunsă la cea de-a şaptea ediţie! Un turneu care a devenit din ce în ce mai puternic cu fiecare ediţie şi care a avut ca parteneri de data aceasta Primăria Amara, Consiliul Judeţean, Hotelul Lebăda, locul unde s-a desfăşurat concursul, Hotel Parc, Evergreen, Laguna Blue şi Tris Company.

Partenerul principal al acestui eveniment a fost Primăria Amara. Primarul Ion Măiţă s-a aratat foarte mulţumit de faptul că un eveniment sportiv de asemenea amploare a putut fi realizat în oraşul – staţiune Amara, reuşind astfel să adauge acest oraş pe harta competiţiilor sportive, în special prin acest sport deosebit care este şahul!

Ion Maita
Ion Maita

„Din prima clipă în care domnul Niţu Daniel mi-a propus acest parteneriat am rezonat şi mi-am dorit să realizăm acest lucru pentru oraşul Amara, pentru staţiunea Amara şi nu în ultimul rând pentru copii şi pentru sport în general. Deviza staţiunii Amara este: Izvor de sănătate – Tărâm de recreere! Consider că acest sport special, şahul, este un mod plăcut de recreere şi de dezvoltare personală. Îmi doresc ca acest turneu, această competiţie, să devină o tradiţie şi să atragem an de an cât mai mulţi participanţi. Amara a intrat pe harta competiţiilor sportive şi sper să ducem cât mai departe acest parteneriat, promovând un mod de viaţă sănătos prin practicarea sportului în mod special”, a declarat Ion Măiţă, primarul oraşului Amara.

Tot pentru prima oară, Preşedintele Federaţiei Române de Şah, Sorin Iacoban, a fost prezent la concursul organizat de Clubul Satori, care s-a arătat uimit de locaţie, de numărul mare de participanţi şi de modul în care a fost structurat acest turneu, astfel încât să poată fi premiaţi copiii la toate categoriile de vârstă, juniori, seniori şi veterani, spunând că va lua în calcul pe viitor organizarea de turnee naţionale, europene şi mondiale în Staţiunea Amara.

În acest turneu s-au duelat pe tabla de şah aproximativ 300 de sahişti de la cluburi din ţară, de la Galaţi, Buzău, Satu Mare, Paşcani, Arad, Tulcea, Constanţa, Craiova, Cernavodă, Mangalia, Iaşi, Târgovişte, Năvodari, Braşov, Focşani, Ploieşti, Urziceni, Slobozia, Bucureşti precum şi participanţi din Italia, Irlanda, Ucraina şi Republica Moldova.

Arbitrajul a fost asigurat de o echipă de arbitri de la Galați, condusă de arbitru șef Lucian Gîlea, secondat de arbitri Mihailiuc Flavius, Pîsu Robert, Dăianu Cristian.
Căştigătorul turneului a fost Andronescu Mădălin, de la ACS Pheonix Buzău.

Invitata de onoare, Delia Duca, realizatoarea emisiunii Strategie în alb și negru, de la Realitatea Plus, a fost pentru a treia oară prezentă la acest turneu, pentru premierea copiilor şi pentru a le oferi câştigătorilor premii din partea ei – Tabla de studiu individual al șahului Magne 2D.

La finalul competiţiei, preşedintele Clubului Satori, Cristian Ursu, spunea: „A fost un turneu de excepție și doresc să transmit antrenorului de şah, Nițu Daniel, aprecierea și recunoștința noastră pentru modul cum a reușit să ridice acest turneu la un nivel competitiv pe plan național. Călătoria noastră continuă, cu aceeași pasiune pentru performanță”.