comenzi la domiciliu cliseru.ro

Tur de forță prin județ. Ministrul Transporturilor, Dan Șova, la Țăndărei, Slobozia și Urziceni

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
22/05/2014 | Locale Ialomita

dan sovaÎn cadrul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, PSD Ialomița a avut ca invitați vineri, 16 mai, pe ministrul Transporturilor, Dan Șova, vicepreședinte al PSD, dar și pe candidatul Victor Negrescu, un tânăr care se află pe locul 17 pe lista Alianţei PSD-PC-UNPR.

Prima oprire a fost la Țăndărei, unde a fost susținut un miting în fața sediului social-democraților. Dan Șova, alături de Victor Negrescu, dar și de reprezentanți ai conducerii PSD Ialomița, au vorbit despre importanța alegerilor din 25 mai.
„România are nevoie de un partid care să înțeleagă că acei care conduc țara trebuie să-și asume locurile de muncă pentru oameni. Trebuie să-și asume că tinerii trebuie să se angajeze. Trebuie să-și asume că tinerele familii trebuie să aibă o casă unde să locuiască. Trebuie să-și asume că nu este normal ca atunci când faci un copil să te gândești de cinci ori dacă o să ai cu ce să-l crești. Trebuie să-și asume că pensionarii au nevoie de un trai decent și de respect. În general trebuie să-și asume că toate categoriile reprezentate de cei care-și câștigă existența prin muncă cinstită trebuie să fie în vederile celor care îi conduc”, a susținut ministrul.

Dan Șova a participat apoi la o întâlnire cu angajații și conducerea fabricii Orion din Slobozia. Șova s-a arătat impresionat de activitatea desfășurată în această societate, dar și de nivelul salariilor muncitorilor, în medie de 2.000 lei.

Dan Șova le-a reamintit celor prezenți că „de la 1 iulie se va implementa măsura de neimpozitare a profitului reinvestit, iar până la sfârșitul anului vor scădea și contribuțiile sociale la angajator cu 5% – măsuri care vor contribui decisiv la păstrarea și la crearea de locuri de muncă”.

După vizita la societatea amintită, a fost susținut un miting electoral la Casa municipală de Cultură din Slobozia, la care au participat și partenerii din PC și UNPR. Vicepreședintele PSD, Dan Şova, a vorbit despre importanța IMM-urilor, făcând referiri și la măsurile luate de Guvern pentru a îmbunătăți situația pensionarilor, dar și cu privire la desființarea a 92 de taxe. Ministrul a prezentat reușitele actualului Executiv, amintind de faptul că România a avut cea mai mare creștere economică a unei țări din Uniunea Europeană în anul 2013 și că, în perioada ianuarie 2013 – martie 2014, țara noastră a absorbit 5 miliarde euro din fonduri europene, crescând procentul de absorbție de la 7% la 41%. S-au mai făcut referiri cu privire la creşterea economică, salariul minim şi mediu, la consumul individual pe gospodărie, în opinia acestuia mai mare cu 15% comparativ cu 2013, dar şi cu privire la locurile de muncă.

„În perioada 2009 – 2012, în România s-au pierdut 700.000 de locuri de muncă. Din anul 2012 până în prezent nu le-am recuperat pe toate, dar am creat 175.000 de locuri de muncă noi”, a punctat Dan Șova.

La mitingul electoral desfășurat la Slobozia au participat şi reprezentanţii judeţeni ai alianţei PSD – UNPR – PC la alegerile europarlamentare, dar şi parlamentari, şefi de organizaţii locale, autorităţi locale şi judeţene.

După miting, a fost susţinută o conferinţă de presă, în cadrul căreia s-a discutat în principal despre investițiile în infrastructura rutieră și feroviară, dar și despre măsurile de stopare a furturilor pe calea ferată.

Profitând de prezenţa ministrului Transporturilor, jurnaliştii au solicitat acestuia informaţii privind necesitatea construcţiei Gării CFR Slobozia, în condiţiile în care multe dintre trenurile de călători au fost anulate din cauza pierderilor mari înregistrate.