comenzi la domiciliu cliseru.ro

Tudor Anghel, reales președinte al Consiliului AVPS Ialomița

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
14/10/2011 | Locale Ialomita
Vineri, 30 septembrie, în sala Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din Slobozia, s-a desfășurat Adunarea Generală Extraordinară a membrilor delegaţi ai Consiliului Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Ialomița, pe ordinea de zi a ședinței aflându-se, pe lângă ratificarea unei hotărâri adoptate de Consiliul Asociaţiei și alegerea Consiliului AVPS Ialomiţa, a preşedintelui, vicepreşedinţilor, comisiei de cenzori precum şi a delegaţilor pentru Congresul AGVPS şi Consiliul AGVPS din România.
tudor anghel
Tudor Anghel

La ședință au participat 81 de delegați, fiind prezidată de Neculai Șelaru, directorul general al A.G.V.P.S. din România.
Astfel, hotărârea de modificare a articolului 16, alin. 2 din Statut, adoptată în data de 9 septembrie de Consiliul Asociației, a fost ratificată de delegați, aceasta făcând referire la numărul membrilor din Consiliul Asociației, respectiv ca acesta să fie între 15 și 23, iar membrii să aibă o vechime de minim 5 ani. Din Consiliu fac parte de drept președintele, vicepreședinții și directorul Asociației și, de asemenea, câte un responsabil din fiecare grupă de vânătoare și pescuit sportiv.
Cel de-al doilea punct de pe ordinea de zi, de altfel și cel care a suscitat cel mai mare interes, a fost alegerea președintelui și a celor doi vicepreședinți ai Consiliului AVPS.
Cum știm că atunci când vine vorba de alegeri, fie ele politice sau pentru accederea la conducerea unui anume for, participanții susțin pătimaș candidații, nici vânătorii și pescarii nu au făcut notă discordantă. Înainte de votul propriu-zis, câțiva dintre delegați au avut anumite luări de poziție contra actualului președinte Tudor Anghel, încercând prin diverse manevre să-l determine să nu mai candideze. Pe parcursul discuțiilor, unul dintre candidaţi, respectiv Marius Dumitrescu, s-a retras din cursa pentru președinția Consiliului, susținând că își dorește ca viitorul președinte să fie ales de majoritatea delegaților, iar voturile să nu fie împărțite la trei.AVPS Ialomiţa
Așadar, în cursa pentru președinția Consiliului AVPS au rămas Tudor Anghel (președintele în funcție) și Pasici Ionel, pentru funcția de vicepreședinte cu probleme de vânătoare au existat cinci candidaturi: Anton Eugen, Bîtlan Stan, Cerbureanu Savu, Oancea Vlad și Răducanu Marian, iar pentru funcția de vicepreședinte pe probleme de pescuit a existat un singur candidat, Olănescu Tudor.
În urma votului, Tudor Anghel a mai obținut un mandat de președinte al Consiliului AVPS, funcția de vicepreședinte cu probleme de vânătoare a fost adjudecată de Anton Eugen, cu 27 de voturi, la diferență de un vot de Bîtlan Stan, iar funcția de vicepreședinte pe probleme de pescuit i-a revenit lui Tudor Olănescu, cu 73 de voturi.
„Vă mulțumesc pentru încrederea acordată și sper să ducem la bun sfârșit mandatul și să avem rezultate bune, ca și cele din prezent”, a declarat Tudor Anghel imediat după aflarea rezultatelor.