comenzi la domiciliu cliseru.ro

Tu cât de mult te ocupi de locuința ta? Descoperă AICI 5 semne după care poți să recunoști o CASĂ NEÎNGRIJITĂ

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
28/07/2020 | Magazin

Dintotdeauna, locuința personală a reprezentat un spațiu intim și privat, cu rol de izolare și apărare. În ziua de astăzi, sunt prezente nenumărate tehnici și stiluri de amenajare, astfel încât interiorul acesteia să spună ceva despre personalitatea ta și să te facă să te simți cât mai confortabil. Cu toate că design-ul joacă un rol fundamental în orice spațiu, există un lucru care, cu siguranță, îl depășește ca importanță: aspectul îngrijit. 

Ingrijire Locuinta

O casă neglijată le va transmite celor care îi pășesc pragul o imagine negativă despre tine, de persoană indiferentă și delăsătoare. În acest caz, nu este vorba atât despre dezordine, cât despre lipsa de atenție la detalii și a unei curățenii temeinice care ar trebui făcută săptămânal. Așadar, este inutil să pui lucrurile împrăștiate la locul lor din când în când, deoarece asta nu te va ajuta să o menții ca nouă vreme îndelungată. În plus, în afară de murdăria extrem de vizibilă, există și alte semnale care pot să nu fie evidente de la bun început și care indică nepăsarea față de propria locuință. 

 

5 semne care arată că o casă nu este îngrijită corespunzător

 

  • Praful strâns în locurile greu accesibile

Pe termen lung, prezența acestuia în locuință îți poate afecta sănătatea aparatului respirator. De aceea, este necesar să fie îndepărtat de pe întreg mobilierul și din toate zonele unde se poate așeza, oricât de greu accesibile ar fi. Nu există trucuri miraculoase care să te scape definitiv de praf, însă, poți apela la metode care să întârzie depunerea sa. Numai după ce îl cureți în mod corespunzător, inclusiv de pe suprafețele la care nu ajungi cu ușurință, vei realiza că aerul din casă devine mai proaspăt.

  • Urmele de grăsime din bucătărie

Există bucătării unde, deși aparent toate lucrurile se află în ordine, suprafețele sunt lipicioase și prezintă acumulări de grăsime, lucru care se întâmplă deoarece nu este suficient să speli vasele și aragazul odată ce ai terminat de gătit. Depunerile uleioase se formează odată cu trecerea timpului pe dulapuri, hotă, faianță și gresie și reprezintă un indiciu evident al faptului că acest spațiu este neglijat. Ai la dispoziție numeroase trucuri pentru a îndepărta petele persistente, care sunt extrem de neplăcute atât la atingere, cât și din punct de vedere estetic. O soluție la îndemână este, de exemplu, amoniacul, un aliat de încredere în orice casă.

  • Gazonul neîntreținut corect

Ingrijire Gradina Gazon

Grădina poate oferi extrem de multă personalitate unei case și o poate transforma într-un adevărat cămin. Aici te poți recrea, petrecând timpul alături da familie sau de prietenii apropiați. Acest lucru este valabil numai dacă spațiul verde de care dispui este îngrijit în mod regulat. În caz contrar, problemele care intervin nu sunt numai de natură estetică. Gazonul lăsat să crească la întâmplare va sfârși prin a se deteriora și, de asemenea, poate fi un mediu prielnic pentru căpușe. Pentru starea ta de bine, alege o mașină pentru tuns iarba și ocupă-te ori de câte ori este necesar de mica ta oază de liniște și relaxare.

  • Aerul îmbâcsit

Oricât de multă ordine ar fi în locuința ta la prima vedere, acesta este un semn că nu te ocupi îndeajuns de mult de curățenia temeinică. Fumul de țigară, geamurile ținute închise, praful sau sesiunile dese de gătit vor duce în timp la formarea unui aer îmbâcsit și toxic, care nu este doar deranjant, ci și periculos pentru sănătate. Numai spălând regulat toate așternuturile și perdelele, aspirând și curățând bine fiecare suprafață din casă, vei reuși să îl purifici. Reîmprospătarea sa contribuie în mod substanțial la bunăstarea tuturor membrilor familiei. 

  • Electrocasnicele murdare

Există gospodine care, deși se îngrijesc de suprafețele mari din locuință, unde murdăria depusă atrage imediat atenția, uită de restul obiectelor din casă, în special dacă acestea sunt de mici dimensiuni. Electrocasnicele pline de pete indică neglijență și lipsă de atenție. Oricât de curat ar fi restul bucătăriei, un prăjitor de pâine sau un espressor de cafea îmbâcsit nu vor lăsa o impresie bună oaspeților. 

   Așadar, nu uita că trebuie să te ocupi chiar și de cele mai mici detalii din căminul tău. Este necesar să o faci pentru starea ta de bine, în primul rând, dar și pentru a transmite o imagine cât mai pozitivă celor care te vizitează. 

 

Sursa foto: shutterstock.com