comenzi la domiciliu cliseru.ro

Trofeul Festivalului „Doina Bărăganului” a fost câștigat de o olteancă

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/10/2013 | Locale Ialomita

Prima ediție a festivalului-concurs de muzică populară s-a desfășurat la Slobozia, în perioada 3 – 4 octombrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Pentru un loc pe podium au concurat 15 tineri interpreți din mai multe județe, printre care și Ialomița.

Șase dintre ei au reușit să se detașeze și să obțină un premiu, deși toți au fost apreciați și aplaudați.

 Vezi toate fotografiile pe pagina noastră de Facebook

Astfel, mențiune a obținut Ioana Bogdan, în vârstă de 22 ani, din Sibiu, locul III a revenit mezinei festivalului, respectiv Mălina Paraschiv, în vârstă de 16 ani, din Ialomiţa, iar locul II a fost obținut de Grigore Gherman, în vârstă de 26 de ani, din Cernăuţi.

Juriul a decis, de asemenea, să acorde două premii pentru locul I, respectiv Narcisei Băleanu, de 20 ani, din Mehedinţi, și Alinei Secăşan, în vârstă de 21 ani, din Sibiu.

Stefania StrejescuTrofeul Festivalului l-a obținut Ștefania Strejescu, în vârstă de 18 ani, din Olt.

„Mulțumesc juriului pentru încrederea acordată și dumneavoastră, publicului, pentru că m-ați susținut”, a afirmat câștigătoarea trofeului.

Trebuie menționat faptul că fiecare ediție a acestui festival de folclor va fi dedicată unui artist ialomițean, Nicolae Rotaru fiind primul dintre aceștia.

Nicolae Rotaru a obținut, anul trecut în septembrie, cea mai importantă distincție acordată de municipalitatea din Slobozia, și anume titlul de cetățean de onoare, pentru cei 40 de ani de activitate în slujba cântecului popular ialomițean, iar în cadrul festivalului, reprezentantul Inspectoratului de Jandarmi Ialomița, colonel Nicolae Parepa, i-a acordat din partea instituției Diploma de excelență.

Interpretul ialomițean de muzică populară Nicolae Rotaru nu a putut fi prezent, starea de sănătate fiindu-i afectată în urma unui accident vascular cerebral suferit la începutul lunii august. Se va bucura, însă, când va afla cât este de apreciat și iubit. (vezi – Nicolae Rotaru: Cu ajutorul lui Dumnezeu și al medicilor voi trece și de pasul ăsta)

„(…) În momentul ăsta, când știe ce se întâmplă aici, probabil că lăcrimează și își dorește să se întoarcă repede pe scenă, acolo unde se va întoarce, pentru că noi și familia avem grijă ca Nicu Rotaru să se întoarcă și să rămână ceea ce a fost, este și va fi, un simbol al talentelor județului Ialomița. Sănătate pentru maestrul Nicu Rotaru”, spunea președintele Consiliului Județean Ialomița, Silvian Ciupercă.

Prezentă în sală, Aida Rotaru, fiica maestrului, a avut ocazia să mulțumească public tuturor celor care i-au sprijinit.

aida rotaru„Vă mulțumesc din tot sufletul pentru grija pe care o arătați tatălui meu, gândurile dumneavoastră bune în mod sigur îl vor ajuta să se recupereze cât mai repede. (…) Sunt sigură că la anul tatăl meu va fi aici să vă cânte și să vă încânte cum numai el știe. Toți avem cumpene în viață. Sunt momente frumoase, momente mai grele pentru noi, acum este o perioadă un pic mai dificilă, dar dumneavoastră ne faceți să o simțim mai ușoară”, spunea fiica lui Nicolae Rotaru.

Totodată, aceasta a mulțumit conducerii Consiliului Județean, primarului Sloboziei, echipei medicale care a avut grijă de tatăl său pe perioada spitalizării, managerului Spitalului de Urgență din Slobozia și, în special, medicului neurolog Violeta Șapira.