comenzi la domiciliu cliseru.ro

Trimiși în judecată pentru tentativă la omor calificat şi complicitate la şantaj

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
24/08/2013 | Lege si Ordine

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor VASILE LAURENŢIU, GHEORGHE VEBER, CHELU FLORIN, în stare de arest preventiv, toţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la omor calificat şi complicitate la şantaj, inculpatului CHELU FLORIN reţinându-i-se şi săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis.

Totodată, prin acelaşi rechizitoriu, a fost trimis în judecată şi inculpatul IONAŞCU FILDIS sub aspectul săvârşirii infracţiunii de încredinţare a autoturismului unei persoane care nu posedă permis pentru a fi condus pe drumurile publice.

„În seara zilei de 18.04.2009, în timp ce se aflau pe o stradă din Municipiul Urziceni, împreună cu o altă persoană şi cu inculpatul Gheorghe Cristian (trimis anterior în judecată pentru aceleaşi fapte), inculpaţii au ameninţat-o în repetate rânduri cu moartea şi cu infirmitatea pe partea vătămată L.G. pentru a dezvălui inculpatului Gheorghe Cristian unde se află tatăl acesteia, precum şi pentru a-i fi restituită o sumă de bani (aceştia având ca principală preocupare acordarea de împrumuturi cu camătă, urmate de acţiuni de extorcare prin manifestări violente de natură fizică şi psihică). Întrucât acţiunea de şantaj nu s-a finalizat conform aşteptărilor, aceştia i-au aplicat părţii vătămate multiple lovituri cu diverse corpuri dure şi tăioase (săbii, bâte, cuţite), în zone vitale ale corpului (cap, torace şi abdomen), aceasta asigurându-şi scăparea prin fugă.

Concluziile raportului de expertiză medico-legală întocmit în cauză au relevat  faptul că partea vătămată L.G. a suferit mai multe plăgi tăiate, fracturi, deplasări ale membrelor, precum şi excoriaţii, leziuni care au necesitat pentru vindecare 35 – 40 de zile de îngrijiri medicale”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

În ceea ce priveşte săvârşirea de către inculpatul Chelu Florin a infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis de conducere, rechizitoriul întocmit de procurori a relevat faptul că acesta a condus, în mod repetat, fără a poseda permis de conducere, un autoturism încredinţat de către inculpatul Ionaşcu Fildis, pe drumurile publice.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Ialomiţa.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.