comenzi la domiciliu cliseru.ro

Trimis în judecată pentru dare de mită și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
04/05/2020 | Lege si Ordine

Ca urmare a cercetărilor efectuate de ofițerii Direcției Generale Anticorupție –Serviciul Județean Anticorupție Ialomița, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, la data de 29.04.2020, acesta a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, în stare de control judiciar, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

În fapt, la data de 12.03.2020, Serviciul Județean Anticorupție Ialomița a fost sesizat de un agent de poliție, șeful Postului de Poliție Dridu, despre faptul că, în cursul aceleași zile, inculpatul i-a oferit, în mod repetat, suma de 200 lei pentru a nu-i întocmi dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, după ce a fost depistat conducând un autovehicul pe drum public.

Imediat a fost sesizată unitatea de parchet competentă și a fost constituită echipa operativă care s-a deplasat la fața locului și a constatat săvârșirea infracțiunii flagrante.
În baza ordonanțelor de delegare emise de către procurorul de caz, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Serviciul Județean Anticorupție Ialomița au efectuat mai multe acte procedurale, în vederea administrării probatoriului în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penală reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Reamintim faptul că, pentru comunicarea cu cetățenii, atele de contact ale Serviciului Județean Anticorupție Ialomița sunt: Municipiul Slobozia, Strada Alexandru Odobescu, nr. 7-9, telefon/fax 0243/220556, mail: [email protected] .

Direcția Generale Anticorupție –Serviciul Județean Anticorupție Ialomița

Mai multe articole de la obiectiv.net: