comenzi la domiciliu cliseru.ro

Tribunalul Ialomița îi dă dreptate doctorului Filip în cazul spitalului de la Țăndărei

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/11/2011 | Locale Ialomita

[box color=gray]

spitalul tandarei

Instanţa a dispus anularea hotărârii consiliului local Ţăndărei prin care se revoca o hotărâre anterioară, legată de încheierea unui contract de asociere în participaţiune[/box]

Este binecunoscut faptul că la începutul lunii mai, SC Hospital Clinic Doctor Filip SRL București adresa Consiliului local Ţăndărei o scrisoare de intenţie prin care dorea preluarea unităţii spitaliceşti, printr-un contract de asociere în participaţiune.
La scurt timp, între unitatea administrativ-teritorială Ţăndărei, Spitalul orăşenesc şi SC Hospital Clinic Dr. Filip SRL Bucureşti a fost încheiat un contract de asociere în participaţiune pentru desfăşurarea în comun de servicii medicale spitaliceşti şi alte servicii medicale, proiectul de hotărâre în acest sens fiind adoptat în cadrul unei şedinţe de consiliu local.
Vizavi de hotărârea Consiliului local Ţăndărei, emisă în 17 mai, Instituţia Prefectului nu a dat aviz de legalitate, astfel că aceasta a fost revocată şi, implict, reziliat contractul de asociere, totul printr-o altă hotărâre a Consiliului local Țăndărei, nr. 51, emisă pe 28 iunie.
Enervat peste măsură de această decizie, doctorul Filip s-a dus să-și caute dreptatea în instanță, inițiind două procese. Unul în care dorește suspendarea executării ultimului act administrativ, respectiv nr. 51 din 28 iunie, pârâții fiind Spitalul și Consiliul local, iar în alt proces, doctorul îi cheamă în judecată pe președintele Consiliului Județean Ialomița, Silvian Ciupercă, Consiliul Județean Ialomița, pe primarul orașului Țăndărei, Vasile Sava, Consiliul local Țăndărei, dar și pe prefectul Mădălin Teculescu și Instituția Prefectului.
În primul proces, reclamantul solicita, pe lângă suspendarea actului administrativ, și daune materiale și morale de miliarde de lei. După amânări repetate din luna august și până în noiembrie, Tribunalul Ialomița admite în parte cererea formulată de Hospital Clinic Dr. Filip, după ce în luna actombrie respingea cererea de suspendare a executării hotărârii 51, dispunând, în data de 14 noiembrie, anularea hotărârii nr. 51 emisă de Consiliul local Țăndărei. De asemenea, instanța a respins solicitarea privind plata daunelor materiale și morale, Consiliul local Țăndărei urmând să plătească doar 4,3 lei taxa de timbru și timbru judiciar. Părțile pot face recurs în 15 zile de la data pronunțării.
În cel de-al doilea dosar, instanța a suspendat judecarea cauzei până la soluționarea în mod irevocabil a primului dosar.
Deși în prezent autorităţile vor să transforme spitalul într-un centru de sănătate multifuncţional, totul este blocat la ministerul sănătății. În plus, nu se știe ce se va întâmpla dacă doctorul, care încearcă peste tot în țară preluarea unor spitale desființate de ministerul sănătății, va câștiga în final procesul. Și se pare că are toate șansele, acesta prezentând instanței un document care nu mai lasă loc de interpretări…

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️