comenzi la domiciliu cliseru.ro

Trei persoane au fost reținute pentru falsificarea și plasarea unor bacnote de 100 de lei

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
19/09/2012 | Lege si Ordine

În perioada aprilie 2012 – septembrie 2012, poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ialomiţa au desfăşurat  activităţi complexe, reuşind probarea activităţii infracţionale a unei grupări de falsificatori şi plasatori de bancnote, în cupiura de 100 lei, ce acţiona pe raza judeţelor Ialomiţa, Buzău, Ilfov, Teleorman, Dolj, Olt, Vâlcea şi în municipiul Bucureşti.

Operaţiunea a fost finalizată în dimineaţa zilei de marți, 18 septembrie a.c., când cadre ale Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ialomiţa, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Teleorman, cu sprijinul informativ şi tehnic al D.G.I.P.I., precum şi al poliţiştilor din cadrul structurilor de intervenţie rapidă din cadrul I.G.P.R.- S.I.A.S., I.P.J. Ialomiţa şi I.P.J. Teleorman, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, au organizat şi executat o acţiune pe raza judeţelor Ialomiţa şi Teleorman.

Astfel, a fost probată activitatea infracţională a 10 suspecţi cu vârste cuprinse între 17 şi 50 ani, domiciliaţi în comunele Moviliţa şi Borăneşti – judeţul Ialomiţa şi municipiul Alexandria – judeţul Teleorman.

În cadrul activităţilor, efectivele angrenate au efectuat 7 percheziţii domiciliare, (patru pe raza comunei Movilița, una pe raza comunei Borăneşti, şi doua pe raza municipiului Alexandria, judeţul Teleorman), în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Slobozia, la locuinţele şi reşedinţele suspecţilor, fiind executate 10 mandate de aducere.

De la locuinţele acestora au fost ridicate pentru cercetări 3 imprimante, 19 telefoane mobile, 5 HDD, 1 laptop, suporturi de stocare a datelor, precum şi alte obiecte şi înscrisuri de interes în cauză.

Cei 10 suspecţi au fost conduşi la sediul I.P.J. Ialomiţa, iar în urma probatoriului administrat, faţă de trei învinuiţi s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de miercuri, 19 septembrie, să fie prezentaţi Judecătoriei Slobozia cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ialomiţa continuă cercetările în vederea documentării activităţii infracţionale a tuturor persoanelor implicate.