comenzi la domiciliu cliseru.ro

Trei europarlamentari ai PDL, la Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/05/2014 | Locale Ialomita

Vasile Blaga, președintele PDL, s-a aflat miercuri, 23 aprilie, la Slobozia, alături de trei candidați ai partidului la alegerile europarlamentare, respectiv Theodor Stolojan, Traian Ungureanu și Marian-Jean Marinescu, pentru a face cunoscută lista de candidaturi a democrat-liberalilor.

pdl conferinta slobozia
Anterior întâlnirii cu electoratul loial, aceștia, alături de șeful democrat-liberalilor ialomițeni, Cazacu Marinică, au susținut o conferință de presă în noul sediu al partidului din Slobozia.

În opinia președintelui Blaga, PDL are „de departe cea mai competentă listă pe care un partid o prezintă la alegerile europarlamentare”, bazându-și afirmațiile pe activitatea unora dintre actualii eurodeputați, repuși pe lista de candidaturi.

Conform listei, Stolojan se află pe prima poziție, fiind secondat de Monica Macovei, Traian Ungureanu și Marian Jean Marinescu, toți membri ai PE în prezent. În rest, pe listă mai găsim nume mai mult sau mai puțin cunoscute de directori, lectori, primari, avocați, economiști, ingineri sau medici.

Pe parcursul conferinței de presă, Vasile Blaga s-a axat pe atacuri la adresa PSD și a premierului Victor Ponta, în special pe acțiunile economice din ultimele luni, în opinia sa, catastrofale pentru viitorul României. Nu au lipsit afirmațiile legate de inundații și mult-mediatizata „plimbare cu bărcuța pneumatică”, dar și de schimbarea biroului premierului, catalogată de Blaga ca fiind un fel de „fugă într-o unitatea militară, de parcă am fi în război”.

În schimb, Theodor Stolojan s-a aventurat pe teme locale, atât politice cât și administrative. Din păcate, orice politician care „aterizează” în acest județ pentru câteva ore, vine cu teme „expirate” sau se lansează în generalități, pe care le resuscitează și le aplică la nivel local.

Stolojan a făcut referire însă și la Parcul Industrial din Slobozia care, în opinia sa, va fi inutil, pentru că nu corespunde specificului acestui județ.

Theodor Stolojan„Puteți să faceți aici „N” parcuri industriale, pentru că județul nu oferă calități, avantaje investitorilor pentru a face investiții în acest parc industrial. Ceea ce ar trebui făcut aici ar fi folosirea de fonduri europene și alte resurse ale bugetului țării pentru dezvoltarea avantajelor acestui județ, respectiv agricultura și prelucrarea materiilor prime agricole”, spunea acesta.