comenzi la domiciliu cliseru.ro

Trei bărbaţi reţinuţi de poliţiştii ialomiţeni pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la tâlhărie

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
12/03/2013 | Lege si Ordine

În noaptea de 7/8 martie, paznicul unei bălţi din extravilanul comunei Valea Ciorii a sesizat poliţia cu privire la faptul că persoane necunoscute au tras asupra sa două focuri de armă, când a încercat să adune mai multe plase monofilament pe care acestea le-au instalat pe luciul de apă cu intenţia de a bracona.

Poliţiştii au reţinut ieri, 11 martie a.c., pe bază de ordonanţă de reţinere pentru o perioadă de 24 ore, trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 24 şi 40 ani, domiciliaţi în judeţele Ialomiţa şi Brăila, pentru comiterea infracţiunii de tentativă la tâlhărie.

Cercetările au fost demarate de o echipă operativă complexă, care în dimineaţa zilei de 10 martie a.c., a organizat o acţiune pe raza comunelor Valea Ciorii şi Bărăganul, judeţul Brăila, în cadrul căreia a efectuat opt percheziţii domiciliare, la care, alături de poliţişti au participat şi jandarmii ialomiţeni.

În urma activităţilor, poliţiştii au identificat în cinci spaţii bărci pneumatice, plase de pescuit monofilament interzise la deţinere (peste 1.000 metri), alice de plumb de diferite dimensiuni (1.000 grame) şi elemente ale unor arme de vânătoare şi tir.

Bunurile identificate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar pe numele persoanelor la care au fost găsite au fost întocmite dosare penale efectuându-se cercetări sub aspectul comiterii de infracţiuni prevăzute de OUG 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Prin extinderea cercetărilor, poliţiştii au identificat şi suspecţii infracţiunii de tentativă la tâlhărie, care au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al inspectoratului, urmând ca astăzi, 12 martie a.c. să fie prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Pe numele inculpaţilor a fost începută urmărirea penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă la tâlhărie, uz de armă letală fără drept, deţinere ilegală de scule de pescuit monofilament şi tentativă la furt calificat în funcţie de participaţia fiecăruia la săvârşirea faptelor.