comenzi la domiciliu cliseru.ro

Trei accidente rutiere soldate cu victime, în weekend

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
19/05/2014 | Infotrafic

Poliţia a fost sesizată sâmbătă, 17 mai, cu privire la faptul că pe raza oraşului Căzăneşti, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

În timp ce un bărbat în vârstă de 33 de ani, din municipiul Slobozia, conducea un autoturism din direcţia Slobozia către Urziceni, a efectuat manevra de schimbare a direcţiei de deplasare, moment în care a fost impactat de un alt autoturism care circula pe aceeaşi direcţie de mers şi se afla în depăşire, condus de o tânără de 20 de ani.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătoarei auto în vârstă de 20 de ani,care a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia.

Conducătorii auto au fost testaţi alcoolscop, rezultatele fiind negative.

Duminică, 18 mai, s-au produs alte două accidente de circulaţie soldate cu vătămarea corporală a două persoane. 

Primul dintre acestea s-a produs pe raza comunei Cocora.

Astfel, în timp ce un localnic în vârstă de 51 de ani se deplasa la volanul unui autoturism, la ieşirea din comună, a pierdut controlul volanului şi a părăsit partea carosabilă.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, care a fost transportat la cea mai apropiată unitate spitalicească.

Cel în cauză a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest Drager cât şi recoltarea de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Un minor în vârstă de 10 ani, din comuna Sălcioara a fost acroşat de o autoutilitară condusă de un tânăr de 34 de ani, din municipiul Bucureşti, după ce s-a angajat în traversarea părţii carosabile pe raza satului Raşi, prin loc nepermis, în fugă şi fără să se asigure.

Urmare a evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a pietonului care a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Lehliu.

Au fost întocmite dosare penale, urmând a fi date soluţii prin unităţile de parchet competente.

Siguranţa participanţilor la trafic, prioritate a poliţiştilor ialomiţeni 

În acest sfârşit de săptămână, 16 – 18 mai a.c., poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 375 sancţiuni contravenţionale aplicate, 10 certificate de înmatriculare retrase şi 21 permise de conducere reţinute în vederea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice au fost sancţionaţi 143 conducători auto, 50 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 92.000 lei.

În cadrul acţiunilor, au fost constate 6 infracţiuni, patru la regimul circulaţiei rutiere, iar două de altă natură.

Exemplificări:

Două persoane, o femeie şi un bărbat  în vârstă de 36 şi 45 de ani, din localităţile Bucureşti respectiv Manasia, au fost depistaţi de poliţişti la volanul unor autoturisme, deşi anterior consumaseră băuturi alcoolice.

Cei în cauză a fost testaţi alcoolscop, rezultatele fiind de 0,73, respectiv 0,77  mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind conduşi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiilor.

Pe raza municipiului Urziceni, poliţiştii au depistat un bărbat în vârstă de 39 de ani, din judeţul Buzău, care conducea un autoturism înmatriculat într-un stat al Uniunii Europene, fără a avea drept de circulaţie în România

Poliţiştii au întocmit dosare penale, urmând a fi date soluţii prin unităţile de parchet competente.