comenzi la domiciliu cliseru.ro

Trei accidente rutiere s-au produs în acest sfârşit de săptămână.

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
11/08/2014 | Infotrafic

Trei accidente rutiere s-au produs pe şoselele ialomiţene, în acest week-end, în urma cărora a rezultat vătămarea corporală a trei persoane.

În acest sfârşit de săptămână, 08 – 10 august, poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 330 sancţiuni contravenţionale aplicate, 4 certificate de înmatriculare retrase şi 19 permise de conducere reţinute în vederea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice au fost sancţionaţi 152 conducători auto, 28 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 94.000 lei.

Accidente rutiere  

Trei accidente rutiere s-au produs pe şoselele ialomiţene, în acest week-end, în urma cărora a rezultat vătămarea corporală a trei persoane.

Primul eveniment rutier s-a produs vineri, 08 august a.c., în jurul orei 14.30, pe raza comunei Borduşani.

Din verificările efectuate, s-a stabilit faptul că, în timp ce un bărbat de 43 de ani, din comuna Borduşani, pe DC 1827, a acroşat un pieton care fără să se asigure a intenţionat să traverseze partea carosabilă prin loc nepermis.

În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală a pietonului, un bărbat de 35 de ani, din Borduşani, care a fost transportat la Spitalul Municipal Feteşti pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind negativ.

Cel de-al doilea accident rutier s-a produs în aceeaşi zi, câteva ore mai târziu, pe Drumul Naţional 21, la ieşirea din Cartierul Slobozia Nouă.

Din verificările efectuate, s-a stabilit faptul că, în timp ce o femeie de 41 de ani, din municipiul Bucureşti, conducea un autoturism din direcţia Brăila către Slobozia, a încercat să evite un atelaj hipo, a rupt un parapet de protecţie şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

În urma producerii accidentului, a rezultat vătămarea corporală a conducătoarei auto. Cea în cauză a fost testată alcoolscop, rezultatul fiind zero.

Sâmbătă, 09 august a.c., în jurul orei 18:00, s-a produs cel de-al treilea eveniment rutier.

În timp ce o tânără de 22 de ani, din municipiul Bucureşti, conducea un autoturism pe DN 1D din direcţia Urziceni către Ploieşti, a fost surprinsă în deplasarea sa de un biciclist, care circula în aceeaşi direcţie de mers şi care s-a dezechilibrat, căzând pe portiera autovehiculului.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a biciclistului, un bărbat de 60 de ani, din comuna Jilavele care a fost transportat la Spitalul Municipal Urziceni pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Cei în cauză au fost testaţi alcoolscop rezultatele fiind zero pentru conducătoarea auto şi 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru biciclist.

Poliţiştii au întocmit în cele trei cauze dosare penale.

Infracţiuni la regimul rutier

Trei ialomiţeni de 29, 36 şi 38 de ani au fost depistaţi de către poliţiştii rutieri în timp ce se aflau la volanul unor autoturisme, deşi anterior consumaseră băuturi alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest Drager au rezultat valorile de 0,66, 0,52, respectiv 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Doi dintre conducătorii auto, cei în vârstă de 36 şi 38 de ani au refuzat deplasarea la unităţi spitaliceşti în vederea recoltării de probe biologice de sânge.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit faptul că tânărul de 29 de ani avea permisul de conducere reţinut pentru alte abateri la normele de circulaţie pe drumurile publice.

Un alt bărbat de 38 de ani, domiciliat în judeţul Ilfov, a fost depistat pe raza oraşului Căzăneşti, la volanul unui autoturism, deşi avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

În toate cele patru cazuri au fost întocmite dosare penale.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița | Foto: arhiva Obiectiv Ialomița