comenzi la domiciliu cliseru.ro

Transporta, fără documente, 95 kg de pește din speciile cegă, calcan, scrumbie, și hering. Dosar penal

Un tânăr de 23 de ani a fost depistat în flagrant de polițiștii ialomițeni transportând fără documente legale de provenință, pe raza comunei Făcăieni, 95 de kilograme de pește din speciile cegă, calcan, scrumbie, și hering.

La data de 28 aprilie a.c., în jurul orei 13:00, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Stelnica au oprit pentru verificări, pe raza comunei Făcăieni, un autoturism condus de un tânăr de 23 din orașul Hârșova.

Polițiștii au depistat în interiorul autoturismului cât și în portbagaj mai mulți saci în care se aflau 95 de kilograme de pește, din specia cegă, calcan, scrumbie și hering, pentru care conducătorul auto nu deținea documente de proveniență.

Peștele din specia cegă a fost redat mediului acvatic iar peștele din speciile calcan, scrumbie și hering a fost confiscat și predat Direcției Sanitar Veterinare în vederea luării măsurilor legale.

În cauză, s-a întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări pentru comiterea infracţiunilor de „deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit, ori produselor din pește” și „deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a sturionilor”.

De asemenea, împotriva persoanei depistate a fost luată şi măsura sancţionării contravenţionale conform Ordonanței Militare nr. 3/2020.

IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA
Mai multe articole de la obiectiv.net: