comenzi la domiciliu cliseru.ro

„Toți cetățenii care au venituri ce le-ar permite să ofere un ajutor, ar fi de preferat să o facă prin Crucea Roșie”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
04/04/2018 | Locale Ialomita

Joi, 29 martie, la Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea din Slobozia, a avut loc ședința extraordinară de lucru a Comitetului Filialei de Cruce Roșie Ialomița, în fapt, o analiză a activității pe anul 2017, dar și de prezentare a proiectelor pentru anul 2018.

Au fost prezenți președintele Crucii Roșii Ialomița, Mitru Crișan, Victor Moraru, președintele Consiliului Județean și vicepreședinte al Crucii Roșii Ialomița, Mihai Geantă, directorul CJAS Ialomița și vicepreședinte al Crucii Roșii Ialomița, Luminița Barcari, inspector general școlar, Paul Marcu, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Ialomița și Tudor Mocanu.

Raportul asupra activității, asupra bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2017, dar și prezentarea și aprobarea programului de activitate pe anul 2018 au fost câteva dintre subiectele aflate pe ordinea de zi a ședinței.

Directorul Filialei de Cruce Roșie Ialomița, Hornea Vasilica, a afirmat că în structura organizatorică a filialei există 39 de subfiliale, 28 de comisii, 373 de membri care și-au plătit cotizația în 2017, 106 voluntari înscriși, din care 48 au participat efectiv la cel puțin două activități și 25 de voluntari permanent activi.

Activitățile reprezentanților Crucii Roșii sunt nenumărate, ca de altfel și nevoile semenilor, fiind nevoie permanent de donații, începând de la hăinuțe și alimente, până la donarea de sânge. Pe lângă multe alte activități pe care le desfășoară, reprezentanții Crucii Roșii au predat și cursuri de prim-ajutor, fără plată, la peste 60 de persoane, organizând și diverse instruiri sau cursuri acreditate pe igienă. De asemenea, cu sprijinul președintelui Mitru Crișan, directorul Teletext Slobozia, mai mulți voluntari au fost în tabere de specializare.

Trebuie spus că, începând de anul acesta, a fost constituit un fond de urgență, în sumă de 5.000 lei, pentru ca, în situații de criză, Crucea Roșie să poată ajuta.

Trebuie să amintim și de colecte, fără de care semenii care au nevoie de ajutor nu ar putea fi sprijiniți.

„Ne dorim anul acesta, cu ajutorul dumneavoastră, să aducem mai multă bucurie oamenilor care au nevoie de noi. Vă așteptăm la sediul Crucii Roșii din Slobozia cu orice credeți că nu vă mai este de folos, orice lucru care nu vă mai trebuie, noi îl primim. Ceea ce nu vă mai trebuie dumneavoastră, sigur altora le este necesar”, a conchis directorul Crucii Roșii Ialomița.

Puteți ajuta prin donații direct la Crucea Roșie sau puteți dona alimente neperisabile sau ce credeți că ar putea fi de ajutor unor persoane cu venituri reduse, în coșul special din incinta Magazinului Ialomița, pentru ca acele persoane care au nevoie de noi să poată zâmbi în această perioadă a sărbătorilor. De asemenea, există o urnă, în care puteți dona bani. Cât puteți…

Toți cei prezenți la eveniment au concluzionat, după prezentarea bilanțului, că o implicare mai mare din partea tuturor în acțiunile de întrajutorare, nu face decât bine.

„(…) Mi-aș dori ca toate proiectele inițiate de Crucea Roșie să fie proiectele fiecărui cetățean din județul Ialomița. Toți cetățenii care au venituri ce le-ar permite să ofere un ajutor, ar fi de preferat să o facă prin Crucea Roșie. Cred că solidaritatea noastră contează foarte mult atunci când suntem în preajma oamenilor care trec prin diferite momente delicate și cred că fiecare dintre noi ne simțim bine când oferim din ceea ce avem pentru a ajuta o persoană”, a precizat Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița.