comenzi la domiciliu cliseru.ro

Tinel Gheoghe – Trebuia ca alegerile să fie comasate de la început

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
17/09/2011 | Locale Ialomita
Tinel Gheorghe
Tinel Gheorghe

Pe fondul ultimelor discuţii legate de comasarea alegerilor locale cu cele generale, parlamentarul ialomiţean Tinel Gheorghe, deputat pe Colegiul nr. 4 Urziceni, a ţinut să facă public un punct de vedere.
Gheorghe Tinel consideră că această comasare este o soluție bună, atât pentru partide cât și pentru societate în general, fiind de părere că mesajul trebuie să fie unitar.
„În acest moment, deja au apărut voci împotriva comasării alegerilor, clamând principiul conform căruia democraţia costă. Eu zic că prostia costă mai mult… Nu e niciun atac la democraţie, pentru că electoratul care vrea să voteze poate veni la urne şi o singură dată, fără ca asta să însemne că scrutinul este mai puţin democratic decât acelea pentru care chemi oamenii la vot de trei – patru ori pe an”, susține Gheorghe Tinel.
Totuşi, în ciuda acestor voci contra, proiectul comasării are mari şanse să fie aprobat. Se ştie că deja s-a avansat şi o perioadă posibilă pentru desfăşurarea alegerilor în forma comasată – noiembrie 2012.
„Ceea ce am spus, şi nu a fost atacat de nimeni, a fost raţionamentul financiar. Suntem într-o perioadă grea, organizarea şi desfăşurarea unor alegeri implică resurse financiare majore care sunt incomod de asigurat în acest moment. Comasarea alegerilor poate fi, la o adică, şi o măsură temporară, dacă se consideră că această modificare este un atac grav la adresa democraţiei. După restabilirea echilibrului economic, putem reveni la alegeri separate. Poate unii vor să le înmulţim. Spre exemplu, de ce să se aleagă preşedintele Consiliului Judeţean în acelaşi timp cu primarii? Să fie separat… Deci, de ce să nu cheltuim o groază de bani de trei ori într-un an? Ba chiar de patru ori, că poate vrea cineva să aleagă preşedintele pe 31 decembrie…

Lăsând gluma la o parte, trebuia ca alegerile să fie comasate de la început, dar noi înţelegem greşit termenii democraţiei”

a conchis parlamentarul democrat-liberal.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️