comenzi la domiciliu cliseru.ro

Teste COVID-19 pentru pacienții internați la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
25/05/2020 | Locale Ialomita

Spitalul Județean de Urgență Slobozia anunță că, începând de astăzi, dispune de posibilitatea efectuării de teste Covid-19 în cadrul spitalului, atât pentru pacienții suspecți veniți prin Unitatea de Primire Urgențe cât și pentru pacienții care se internează pe secțiile spitalului.

În acest moment, în spital există 600 de teste achiziționate. Primele 100 de teste vor fi suportate din veniturile unității. Vor fi testați toți pacienții care se vor interna, pacienții oncologici care fac chimioterapie și radioterapie, cu 48 ore înainte de efectuarea ședințelor, precum și personalul medical conform metodologiei actuale. Se lucrează 3 teste la 60 minute, urmând ca, începând cu luna viitoare, să se dubleze capacitatea.

Pentru a evita confuzia și a elimina unele întrebări ulterioare, reprezentanții spitalului precizează că nu este posibilă momentan testarea la cerere.

Managerul Spitalului Județean de Urgențe Slobozia, Mariana Iancu, a declarat că deocamdată nu există un ordin de ministru care să dea posibilitatea decontării acelor teste, însă până la clarificarea situației cele 100 de teste vor fi suportate din veniturile spitalului, urmând ca în viitor să se ia în calcul și efectuarea de teste contracost.

„Este un pas important pentru Spitalul Județean. Deocamdată lucrăm pe trei posturi, un test durează aproximativ o oră și vom lucra câte două schimburi”, a declarat Mariana Iancu.

De asemenea, 237 de cadre medicale care au fost implicate direct în activități care contribuie la combaterea COVID 19 vor primi și stimulentul de risc pentru luna aprilie.