Testări gratuite pentru depistarea cancerului de sân

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Mergi la control! Ai toate motivele! Cancerul de sân poate fi tratat! Caravana va ajunge în Ciulnița și Bucu.

Undeva în lume, o femeie moare în fiecare minut, din cauza cancerului de sân.

“Ești printre femeile care nu merg la medic? Ți-e frică de ce o să afli? Ți-e jenă? Nu ai bani? Cancerul de sân poate fi tratat dacă este depistat la timp! Mergi la control! Ai toate motivele!”

Acesta este mesajul propus de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) și Liga Română de Cancer pentru campania națională anuală de informare despre cancerul de sân.

Campania își propune să convingă femeile despre cât de importante sunt vizitele regulate la medic, ce permit diagnosticarea precoce a bolii. Cancerul de sân poate fi tratat dacă este depistat la timp.

cancer de san statistica«FABC va milita în continuare pentru dezvoltarea şi implementarea unui program național de screening pentru cancerul de sân. Până când acest lucru nu va deveni realitate, vom considera că “Nu am făcut destul!” pentru femei», a declarat Cezar Irimia, Preşedintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC).

O componentă importantă a campaniei din 2014 este o caravană care se va desfăşura la sate, în lunile octombrie şi noiembrie. În cadrul acestei caravane, femeile din mediul rural pot beneficia de examinarea clinică gratuită a sânilor. Caravana va fi realizată cu sprijinul unor medici rezidenți și studenți la medicină în ani terminali – voluntari în proiectul „Împreună pentru Sănătatea Rurală”.

Caravana va poposi în zilele de 22 și 23 noiembrie în Ialomița (Ciulnița, Bucu). Pentru programul actualizat al caravanei, consultați site-ul www.invingemcancerul.ro.