comenzi la domiciliu cliseru.ro

Terenul de lângă primăria Țăndărei va fi concesionat

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
03/04/2014 | Locale Ialomita

Există deja o cerere pentru construcția unui Penny Market.

Săptămâna trecută, consilierii locali ai orașului Țăndărei au aprobat, cu majoritate de voturi, scoaterea la licitație, spre concesionare, a unei suprafețe de teren de 2.286 m.p., situată în vecinătatea sediului Primăriei.

teren tandarei

Deși se discuta de ceva timp ca acolo să se construiască o casă de cultură sau să fie amenajate ori o esplanadă, ori o parcare, se pare că în final se va construi un magazin de tip Penny Market, după modelul celui construit la Fetești.
În ședința Consiliului local de joi, 27 martie, a fost prezentat și proiectul viitorului dezvoltator și se pare că i-a convins pe consilieri, 13 votând „pentru” și doar trei „împotriva” scoaterii la licitație a acestui teren.

Primarul orașului, Cristi Roman, susține însă că este foarte posibil ca la licitație să fie prezenți mai mulți doritori în a construi pe respectivul teren, dar a ținut să precizeze că în caietul de sarcini sunt trecute condiții clare pentru ca acea suprafață de teren să fie exploatată cum trebuie și să reprezinte un plus pentru localitate.

De exemplu, valoarea construcției să nu fie sub 500.000 de euro, să fie asigurat un minim de locuri de muncă, locuri de parcare etc.

teren tandarei

teren primarie tandareiDeși există voci potrivit cărora existența unui supermarket în mijlocul orașului aduce după sine mai multe dezavantaje decât avantaje, respectiv falimentarea magazinelor „de cartier” și, implicit, pierderea unor locuri de muncă, dar și bulversarea traficului prin acea zonă, primarul este de altă părere.

„Deocamdată consilierii au aprobat scoaterea la licitație a acestei suprafețe de teren. Există o singură cerere la acest moment, a celor de la Penny Market, care vor să construiască aici. Această suprafață de teren va fi extinsă, se pare, pentru că vor să mai achiziționeze și teren privat. Nu sunt de părere că magazinele mici vor falimenta, pentru că decizia privind locul de unde își vor achiziționa oamenii bunurile le aparține. Dacă vor să cumpere de la magazinul din colț, o vor face în continuare. Nu îi obligă nimeni să vină la supermarket. Așa au existat discuții și în alte localități unde au fost construite astfel de magazine. Și a falimentat cineva?”, a spus primarul.