Teren neproductiv vs. 200 de locuri de muncă
La sfârșitul lunii septembrie, consilierii feteșteni aprobau studiul de oportunitate și caietul de sarcini pentru vânzarea prin licitație publică a unui teren, în suprafață de 13.642 mp, situat pe str. Promenadei, ce avea destinația de Obor pentru animale. În condițiile în care Oborul nu a fost autorizat și nici nu va putea fi, conform legislației în vigoare, pe acel amplasament, autoritățile au găsit o soluție. În urma intenției societății Invest Management SRL, producătoare de saltele și somiere, de a construi în Fetești propriile hale de producție, autoritățile s-au gândit că acel teren, care are și utilități, ar fi cel mai bun.
Spațiul unde respectiva societate își desfășoară în prezent activitatea este în regim de închiriere, în zona fostei fabrici Horticons (Klevek). Intenția este să rămână în Fetești și să investească aici, un lucru bun spunem noi în condițiile în care locurile de muncă a aproximativ 200 de oameni nu vor fi afectate.
Au existat, însă, voci care au reclamat că o activitate industrială este adusă foarte aproape de oraș și ar periclita mediul, liniștea publică și cine mai știe ce. Însă, cine cunoaște Feteștiul și posibilitățile sale, știe că are nevoie de dezvoltare, iar problema cea mai mare o reprezintă lipsa locurilor de muncă. Mai mult, autoritățile susțin că nu înțeleg de unde atâta înverșunare în condițiile în care activitatea ce va fi desfășurată acolo nu va afecta mediul, nu va polua fonic, iar pe terenul respectiv, deși există utilități, nu se producea nimic.
„Este un lucru îmbucurător faptul că vor să investească la noi în această perioadă de criză, să se stabilească aici, să construiască, însă, cel mai important este menținerea celor 200 de locuri de muncă. Va fi o licitație publică la care poate participa orice alt investitor. Din păcate, noi nu avem foarte multe astfel de terenuri cu utilități, pentru că ne-am dori să vină investitorii să se „bată”. Avem parcul industrial, dar din păcate nu are utilități și este și într-o zonă părăsită, spunem noi. Sperăm ca după ce trece această perioadă de criză să găsim și acolo soluții”, a declarat Gheorghe Catrinoiu.
Edilul feteștean a ținut să-i asigure pe locuitori de faptul că activitatea ce se va desfășura acolo va fi una sigură, în caietul de sarcini fiind impuse condiții stricte.