comenzi la domiciliu cliseru.ro

Teodor Vișan și-a expus lucrările de pictură la Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
28/01/2015 | Locale Ialomita

Marți, 20 ianuarie, a avut loc vernisajul expoziției de pictură a artistului gălățean Teodor Vișan, prima de altfel din acest an, picturi în acuarelă, compoziții, flori, natură statică, nuduri, peisaje, portrete.

„Este o expoziție frumoasă, de forță, plină de culoare a artistului gălățean Teodor Vișan (…), o personalitate complexă. Această activitate artistică a fost concretizată în 46 de expoziții personale, participări la expoziții din țară și străinătate (…), declara Doina Roșca, directorul Centrului Cultural UNESCO Ionel Perlea.

Pictor și grafician, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Teodor Vișan are și o altă pasiune, sportul, și nu orice fel de sport, ci unul de forță, boxul, pe care îl practică și în prezent.

„Iată că nici de data aceasta Uniunea Artiștilor Plastici, filiala Ialomița, nu se dezminte și organizează o primă expoziție pe anul 2015, o expoziție care poate să devină reper pentru cultura ialomițeană, cu toate că artistul este din Galați (…). Este o expoziție de forță, dar de mare sensibilitate valorică și cromatică și cu o tematică bogată. Cuprinde absolut toate temele din pictura românească și cred eu că merită pus în galeria marilor artiști români (…)”, afirma Gheorghe Petre, președintele UAP Ialomița.

„Nu prea am fost obișnuit cu laudele și mulțumesc filialei UAP Ialomița, autorităților din Ialomița care ne-au sprijinit aici (…). Este o surpriză pentru mine acest lucru, pentru că în zona noastră autoritățile nu știu de noi, deși avem o activitate bogată. Mi-am zis să expun lucrări de ultimă generație, gândindu-mă să nu plictisesc. (…) Vă mulțumesc tuturor”, afirma Teodor Vișan.

Organizatorii evenimentului au fost Uniunea Artiștilor Plastici și Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea”.