Teatru la Slobozia: Tânăra italiancă

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Tanara ItaliancaMiercuri, 23 octombrie, orele 18.30, la Casa Municipală de Cultură Slobozia, va avea loc spectacolul  „Tânăra italiancă”  de Jules Cohn Botea, în organizarea Centrului Cultural „Ionel Perlea”.

Piesa de teatru este o producție a companiei teatrale ,,Cișmeaua Roșie” – București, în regia lui Mircea Crețu  

Distribuţia: Candid Stoica  (Teatrul de Comedie București), Florina Luican (Teatrul Ion Creangă), Constantin Duicu (Teatrul de Stat Constanta), Daniela Moldovan și Mircea Crețu (Teatrul Odeon).

Tema piesei este dorul de țară, privit prin ochii imigranților. Plecați în străinătate pentru a asigura lor și familiilor o viață mai bună, imigranții trăiesc o veritabilă dramă cu consecințe pe planul relațiilor umane și sociale. Pe parcursul piesei, o comedie romantică, emoțiile trăite din plin ne poartă prin diferite stări, de la râs, la plâns. 

Jules Cohn Botea este un dramaturg cu o personalitate specială. In piesele sale, nu arată numai compasiune şi generozitate, ci „pune pe masă“ o ironie fină.   Piesele se remarcă prin dialogul alert, cu replici vorbite direct, simplu, fără meandre filozofice, iar punerea în scenă va fi uşurată de indicaţii de regie concise dar potrivite” comentează dr. Alexandru Trifan.

Biletele se găsesc la Casa Municipală de  Cultură și la Centrul Cultural „Ionel Perlea”.