Teatru la Slobozia: „Act venețian”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

CONSILIUL JUDEȚEAN IALOMIȚA, CENTRUL CULTURAL UNESCO ”IONEL PERLEA” vă invită la piesa de teatru ACT VENEȚIAN

Marți, 18 martie 2014, ora 18:00, Casa Municipală de Cultură Slobozia – Cinema Galax. Biletele se găsesc la Centrul Cultural Ionel Perlea și la Casa de Cultură Municipal Galax. Preț bilet: 30 lei

teatru act venetian„Act venetian” este o sfasietoarea poveste de dragoste, pusa in scena asa cum a fost ea gandita de catre cunoscutul romancier Camil Petrescu.

Act venetian este o drama a iubirii absolute, care se desfasoara pe fundalul social-moral al decadentei venetiene din ultimii ani de republica independenta – „anii ei de agonie”, cum spune autorul in minutioasele indicatii regizorale.
Sfasietoarea poveste de dragoste este pusa in scena asa cum a fost ea gandita de catre romancierul Camil Petrescu, acordand atentie fiecarui subinteles.

„Am evitat totusi fixarea cu orice pret in epoca, considerand sugestia mai valoroasa si am eliminat excesul de literaturizare, inerent la un mare scriitor, dar neproductiv cand este vorba de teatru”, a declarat regizorul George Motoi.

Prin concentrare scenica, regizorul si-a propus sa evidentieze sugestiv «decadenta», «agonia» venetiana, facand astfel opera mai accesibila, mai penetranta si mai aluziva, poate, pentru lumea de azi, reusind o punere in scena distincta in peisajul teatral actual.

Distributia spectacolului ii regaseste pe Giliola si George Motoi, Lucian Pinzaru, Claudiu Romila si Violeta Haret. De altfel, regizorul George Motoi si-a dorit sa atraga pentru aceasta piesa cei mai buni colaboratori ai sai, implicand-o pe Daria Night in constructia scenografiei proiectului teatral.