comenzi la domiciliu cliseru.ro

Taximetriștii din Slobozia au majorat tarifele

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
04/02/2013 | Locale Ialomita

Începând cu 1 februarie, tariful de distanță maximal pentru serviciile de transport public local de persoane în regim de taxi în municipiul Slobozia este de 2,00 lei/km.

taxi sloboziaOperatorii de transport persoane în regim de taxi au solicitat Consiliului local modificarea tarifelor de transport, având în vedere creșterea cheltuielilor cu combustibili și materiale de întreținere a mijloacelor de transport, a impozitelor și taxelor, a cheltuelilor salariale, cu aceste tarife operând, se pare, din aprilie 2007.

[notice]Tarifele propuse, de 2,00 lei/km (tarif distanță pornire) respectiv 20,00 lei/oră (tarif staționare) sunt aprobate de CNTR Ialomița și sunt în conformitate cu Ordinul Autorității Naționale de Reglementare a Serviciilor Comunitare de Utilități Publice.[/notice]

Tarifele practicate până în prezent au fost între 1,00 lei/km tarif minim – 1,5 km tarif maxim, tariful de staționare  fiind între 10,0 (tarif minim) și 15,0 lei pe oră, iar tariful maxim de pornire a fost de 0,8.

Proiectul de hotărâre a fost luat în discuție în cadrul ședinței Consiliului local Slobozia, susținută marți, 29 ianuarie, și aprobat de consilieri.