comenzi la domiciliu cliseru.ro

Târgul de Agricultură „Agroial Partener” va avea loc pe platforma Oyl Company, lângă Kaufland

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
26/09/2012 | Locale Ialomita

În perioada 26 – 28 septembrie, la Slobozia, va avea loc o nouă ediţie a Târgului Naţional de Agricultură şi Industrie Alimentară “Agroial Partener” (a XVIII-a), și „Ziua Orezului” (a VII-a).

Dacă în alți ani aceste manifestări expoziționale se desfășurau la Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea dar și în Piața Revoluției, anul acesta locul de desfășurare s-a schimbat. Ba chiar putem spune că manifestările s-au despărțit oarecum.

În condițiile în care Piața Revoluției din Slobozia va intra într-un amplu proces de reabilitare, Camera de Comerț se vede nevoită să își organizeze de acum înainte evenimentele expoziționale în alte locuri, mai ales că, în fiecare an, aici erau aduși mastodonți de zeci de tone, tractoare, combine, care afectau pavajul.

Potrivit organizatorilor, Agroial se va desfășura pe platforma Oyl Company Holding AG, lângă Kaufland Slobozia, expoziția deschizându-se miercuri, 26 septembrie, la ora 12.00.

„Sperăm să avem o prezență mare la acest târg din partea firmelor din domeniul tractoarelor și utilajelor agricole, mai puțin industrie alimentară, pentru că nu avem cum să amplasăm standurile. Sperăm, în schimb, să avem un expozant cu legume. Dar să vedem. Ne așteptăm la 12-14 firme la Agroial”, declara Firică Stoica.

Ziua Orezului va începe  joi, 27 septembrie, de la ora 10.00, la Centrul Cultural „Ionel Perlea”„ din Slobozia,  cu Conferința “Cultura orezului – o oportunitate pentru producãtorii agricoli din județul Ialomița”, fiind inclusă și expoziția Riso Scotti.

Tot joi, începând cu ora 17.00, la Complexul Privighetoarea, va avea loc o degustare de vinuri autohtone din Podgoria Fetești – AGROFAM HOLDING, în prezența oenologului Mihai Marin.

Tot în acest cadru se va susține și „Spicul de aur”, manifestare în cadrul căreia vor fi premiați fermierii care au obținut cele mai mari recolte de grâu și orz.