comenzi la domiciliu cliseru.ro

Apicultori din țară și străinătate s-au reunit la Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
09/02/2013 | Locale Ialomita
Actualizat: 9 martie 2017

Serviciul Public Activităţi Autofinanţate, aflat în subordinea Primăriei Municipiului Slobozia, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Ialomiţa, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Ialomița,  Cooperativa Agricolă “Casa Mierii Ialomița” Asociaţia Crescătorilor de Albine din România, Filiala Ialomiţa, a organizat, în  perioada 1 – 3 februarie, manifestarea „Târgul Apicol Slobozia – ediţia a IV-a ”.

Prin organizarea unui astfel de târg, care reuneşte producători şi comercianţi de produse apicole, faguri artificiali, unelte, echipamente, stupi, utilaje şi accesorii, hrană, medicamente şi biostimulatori pentru albine, ambalaje pentru miere etc., s-a dorit promovarea apiculturii şi a consumului de produse apicole în zona Bărăganului ialomiţean, precum şi dezvoltarea sectorului apicol prin accesarea fondurilor europene.

Deschiderea oficială a avut loc vineri, 1 februarie, în prezenţa oficialităților locale şi judeţene, dar și a doi parlamentari, senatorul Marian Pavel și deputatul Marian Neacșu.

Primarul municipiului Slobozia, Alexandru Stoica, a apreciat în deschiderea evenimentului că interesul din ce în ce mai mare al apicultorilor din țară și străinătate de a participa la acest târg arată că efortul organizatorilor nu este de neglijat.

Comunicările ştiinţifice, dezbaterile şi discuțiile pe teme apicole s-au desfăşurat în incinta Centrului Cultural UNESCO “Ionel Perlea”, iar Târgul  Expo – Apicol atât în incinta cât şi pe esplanada din faţa Centrului Cultural UNESCO “Ionel Perlea”.

La manifestare au participat aproximativ 80 de producători și comercianți de produse apicole, unelte și utilaje, stupi și altele din domeniu. Vremea a fost propice, astfel că, spre deosebire de alți ani, se poate spune că a fost un succes.