comenzi la domiciliu cliseru.ro

Târg de sănătate în comuna Perieți

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
29/05/2015 | Locale Ialomita

Locuitorii comunei Perieţi au beneficiat de evaluare gratuită a tensiunii arteriale, glicemiei, trigliceridelor, colesterolului, înălţimii şi indicelui de masă corporală în cadrul Târgului de Sănătate desfăşurat în comună, în data de 23 mai.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului “Dezvoltarea Resurselor Umane în 19 Comunităţi Rurale din Regiunile Centru, Sud-Est, Sud-Muntenia – PSCR2”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeşte în oameni!” şi implementat de Fundaţia Romtens la nivelul a 19 comunităţi rurale din 19 judeţe.

Târgul de Sănătate este un eveniment de amploare, dedicat publicului general, prin intermediul căruia organizatorii doresc să atragă atenţia asupra importanţei adoptării unui stil de viață sănătos şi monitorizării unor parametri cheie în evaluarea stării de sănătate, în vederea menținerii unei bune stări de sănătate.

Desfăşurat într-un cadru relaxat, lipsit de rigorile activităților derulate într-un cabinet medical, Târgul de Sănătate a reprezentat o bună oportunitate pentru cei prezenţi de a primi informaţii şi sfaturi privind îmbunătăţirea stării individuale de sănătate oferite de medici de familie, asistenţi şi specialişti în domeniul promovării sănătăţii.

Prevenirea anumitor boli prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi eliminarea factorilor de risc ce conduc la apariţia acestora sunt doar câteva dintre temele care au fost abordate în cadrul târgului şi care s-au regăsit și în materialele informative ce au fost diseminate de organizatori în rândul participanţilor.

Alături de sesiunile de informare-educare, printre activităţile Târgului de Sănătate s-au regăsit şi cele medicale, concretizate în efectuarea unor măsurători invazive (glicemie, colesterol, trigliceride) şi a unor măsurători neinvazive (înălţime, greutate, tensiune arterială).

La acestea, s-au adăugat activităţile adresate copiilor, desfăşurate într-un spaţiu special amenajat, unde aceştia au primit sfaturi despre igiena personală şi alimentaţia sănătoasă, având totodată posibilitatea de a participa la concursuri de desen şi colorat.

Iniţiativa organizării acestui eveniment, parte dintr-o campanie mai amplă de promovoare a sănătăţii în mediul rural, aparţine Fundaţiei Romtens care se bucură, în acest demers, de sprijinul Primăriei Perieţi.