Târg de joburi pentru persoanele cu dizabilități

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Federaţia O.N.P.H.R. (Organizaţia Naţională a Persoanelor cu Handicap din România) organizează, prin Biroul Unic Slobozia de angajare a persoanelor cu dizabilităţi, în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ialomița, Târgul de Joburi pentru Persoane cu Dizabilităţi din Regiunea Sud- Muntenia.

Evenimentul va avea loc în data de 2 noiembrie, începând cu ora 09.00, la Sediul Biroului Unic de Angajare Slobozia (sediul D.G.A.S.P.C. Ialomiţa), situat în strada C.D. Gherea, nr. 1, Slobozia, județul Ialomița.

La eveniment au fost invitaţi peste 30 de agenţi economici care să îşi prezinte oferta de locuri de muncă disponibilă pentru persoane cu dizabilităţi. Totodată, sunt aşteptate şi persoane cu dizabilităţi aflate în căutarea unui loc de muncă.

Prin acest proiect ne dorim să contribuim la integrarea persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii. În primul rând, oferim servicii de informare, consiliere, orientare vocaţională şi mai ales mediere pe piaţa muncii, prin intermediul Birourilor Unice de angajare pentru persoane cu dizabilităţi şi, în al doilea rând, am gândit o serie de măsuri complementare care să contribuie la angajarea persoanelor cu dizabilităţi. Mă refer atât la campanii de conştientizare şi informare pentru angajatori, la zile de informare pentru companii şi, mai ales, la târguri de joburi care să aducă faţă în faţă angajatorii şi persoanele cu dizabilităţi, declară Silvia Ursu, specialist comunicare în cadrul Federaţiei O.N.P.H.R.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „RES – Rețeaua de Economie Socială, premise pentru integrarea persoanelor cu dizabilități pe piața muncii”, ID 56705, proiect finanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Proiectul „RES” are ca obiectiv major crearea unei Rețele de Economie Socială care va sprijini angajarea persoanelor cu dizabilități și va oferi consultanță pentru înființarea de cooperative sociale.

Astfel, proiectul oferă oportunități pentru participarea persoanelor cu dizabilități pe o piață a muncii modernă, flexibilă și incluzivă, contribuind în același timp și la îmbunătățirea cadrului instituțional și legislativ.

Pentru informatii suplimentare despre eveniment sau proiect, o puteți contacta pe dna Luminița Rătunzeanu, coordonator Birou Unic Slobozia, [email protected]