comenzi la domiciliu cliseru.ro

Târg de job-uri la Feteşti, pentru persoanele vulnerabile

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
22/03/2013 | Locale Ialomita

Aproximativ 250 de feteşteni au participat luni, 18 martie, la un târg de locuri de muncă desfăşurat la Casa de Cultură din municipiu. Acţiunea a fost organizată de Asociaţia de incluziune socială Colfasa, care are un centru şi la Feteşti, la fostul sediu al spitalului municipal Feteşti.

Cei 250 de participanţi provin din medii sociale defavorizate şi au beneficiat, în cadrul centrului, timp de 10 luni, de consiliere profesională.

Acţiunea organizată luni a avut ca obiectiv facilitarea încadrării în muncă a acestora. Au fost invitate să participe aproximativ 30 firme, însă au onorat invitaţia doar 10 societăţi, atât din Ialomiţa, cât şi din Constanţa.

„Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul proiectului cu finanţare europeană „Integrarea persoanelor vulnerabile pe piaţa muncii” şi a fost gândită ca să faciliteze accesul acestor persoane la angajare. Asociaţia noastră a deschis un centru la Feteşti, unde sunt aproximativ 400 de beneficiari, dintre care 200 au fost calificaţi în meserii precum: frizer, confecţioneri articole textile, lucrător comercial, electronist, constructor şi lucrător în structuri de beton. Firmele care au participat la târgul de joburi au profile din aceste domenii”, a declarat directorul de comunicare al Asociaţiei Colfasa, Nicoleta Golai, adăugând că numărul locurilor de muncă depinde şi de compatibilitatea dintre profilul beneficiarilor şi locurile de muncă pe care le au firmele disponibile.
Acest târg a fost un prim pas pentru integrarea pe piaţa muncii a celor 200 de persoane din Feteşti.