comenzi la domiciliu cliseru.ro

Țăndărei: Eveniment privat întrerupt de polițiști. Slobozia: Persoane amendate pentru nerespectarea izolării la domiciliu

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/10/2020 | Lege si Ordine

În cursul zilei de ieri, 26 octombrie, polițiștii ialomițeni au intensificat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei Covid – 19 și a respectării Hotărârilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, echipe mixte formate din polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, jandarmi și polițiști locali, au acționat pentru verificarea respectării modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dar și a măsurilor impuse prin hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Au fost organizate acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost verificate 126 de obiective/locații și au fost legitimate peste 900 de persoane.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, echipele de control au aplicat 66 de sancțiuni contravenționale, toate fiind aplicate persoanelor care nu au purtat măști de protecție.

Totodată, în urma controalelor efectuate în trafic, au fost verificate 37 mijloace de transport public în comun.

Obiectivul urmărit în cadrul acțiunilor desfășurate este siguranța cetățenilor, iar acțiunile pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus (COVID-19) vor continua, forțele de ordine fiind permanent, la datorie, pe raza întregului județ.

În acest context polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea în orașul Țăndărei a unei mese festive în curtea unei familii, fiind aplicate 14 sancțiuni contravenționale conform Legii 55/2020 și 1 sancţiune la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, toate în valoare de 10.500 de lei.

Pe parcursul zilei de 25.10.2020, forțele de ordine au continuat acțiunile pentru verificarea respectării normelor impuse pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului Sars-CoV-2.

 Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, sub autoritatea Instituției Prefectului Ialomița, au continuat să acționeze, în sistem integrat, alături de celelalte structuri, în vederea verificării respectării măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului Sars-CoV-2.

Astfel, duminică, 25.10.2020, au fost efectuate verificări la 80 de societăți comerciale sau persoane fizice autorizate de pe raza județului Ialomița.

De asemenea, în cadrul activităților desfășurate, efectivele angrenate au verificat și piețele, centrele comerciale și zonele unde se formează aglomerări de persoane, fiind legitimate peste 800 de persoane și controlate în cadrul filtrelor rutiere 31 de mijloace de transport persoane.

Au fost aplicate 44 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 12.500 de lei în contextul stării de alertă, dintre care 41 de amenzi au fost date pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, conform prevederilor Legii nr. 55/202.

Acțiunile pe raza județului Ialomița, sunt desfășurate permanent pentru verificarea și sancționarea celor care nu respectă normele legale în vigoare impuse în contextul actual.

La data de 25 octombrie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slobozia, în urma verificării persoanelor aflate în izolare, nu au găsit la adresele declarate trei persoane de 20, 30 și 45 de ani, care figurează în listele Direcției de Sănătate Publică Ialomița, în izolare la domiciliu.

Față de acestea a fost luată măsura sancționării contravenționale pentru nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor de izolare la domiciliu, prevăzute de Legea 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA