comenzi la domiciliu cliseru.ro

Tânăra Alexandra Aron are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
09/10/2013 | Locale Ialomita

alexandra aronAlexandra Aron are doar 25 de ani. Este o tânără frumoasă, inteligentă și modestă. În anul 2009, însă, a primit cea mai cruntă lovitură, după ce a fost diagnosticată cu „tumoră cerebrală”. De atunci, îndură nemeritat chinurile acestui cancer și refuză să se lase înfrântă. Lupta ei a continuat în fiecare zi, mai ales că în acești ani a fost operată de cinci ori pentru extirparea tumorii și a efectuat zeci de ședințe de radioterapie și chimioterapie.

De trei ori a fost operată în România, apoi în Turcia. A efectuat radioterapie și chimioterapie, iar tumora a regresat. La controalele ulterioare, a fost descoperit un chist, apoi in ianuarie 2013 a fost montat un șunt chistoperitoneal, realizându-se și cranioplastia. Pe lângă toate astea, Alexandra are și hemipareză globală, mâna stângă și picior stâng. După o perioadă în care totul părea că merge spre bine, duminică, 29 septembrie, Alexandra a plecat la control în Turcia, cu o lună mai devreme decât era programată, din cauza unor dureri de cap foarte puternice, deși la ultimul RMN făcut nu se mai observase vreo urmă de tumoră. A stat cu inima cât un purice, până la aflarea rezultatului. Iar atunci, a rămas fără cuvinte. Din păcate, tumora a recidivat violent, astfel că trebuie efectuată cea de-a șasea operație.

 „Am plecat acasă de cum am aflat, întrucât nu aveam banii necesari internării și tratamentelor. Operația este singura mea șansă, după care trebuie atacat cu tratamentele de radio și chimioterapie, exact ca în 2009 când, fiind în metastază, acolo m-au salvat cu schema asta de tratament. Cel mai grav este că ni s-a dat ultimatum și trebuie să ajungem cel târziu în două săptămâni, pentru că altfel nu mai garantează pentru viața mea, preconizându-se tot o metastază, celulele înmulțindu-se continuu. (…) Astfel, este cuprinsă de tumoră toată partea dreaptă și zona frontală a creierului. Fiecare secundă a vieții mele costă extrem de mult, atât la propriu cât și la figurat”, spunea Alexandra.

După ce rezultatul examenului RMN cerebral a fost văzut de medic, a fost detectată recidiva tumorală temporoparietală dreaptă, fiind consultat prof dr. Kayıhan Engin – medic radiolog-oncolog. Acesta a recomandat efectuarea radioterapiei după îndepărtarea chirurgicală pe cât posibil a recidivei tumorale. Mama Alexandrei a fost informată clar că operația poate prelungi viața pacientei dar nu se așteaptă o vindecare completă.

Faptul că trebuie să strângă în câteva zile o sumă colosală pentru mulți dintre noi și gândul că nu va reuși să facă operația de care depinde viața ei, o sufocă. Dar are tăria să spună că, în ciuda tuturor chinurilor, o să reușească să atingă 30 de ani.

 „E frustrant când mă gândesc că m-am născut într-o țară impotentă, care nu îmi poate asigura asistența necesară, unde singura șansă este să alergi către clinicile private din țările civilizate, singurele ce îți dau șansa prelungirii vieții, deoarece aici am fost un caz abandonat de zeci de ori. Dar nu mă las și nu îmi asum acest destin tragic. Chiar și cu eforturile astea mari o să ating vârsta de 30 de ani, chiar dacă fiecare secundă costă atât de mult. Sunt șocată și mă simt atât de mică în fața unei astfel de sume, de minim 27.000 euro cât costă numai operația clasică plus tratamentul. Este un sentiment greu de descris în cuvinte, e extraterestră suma pentru omul de rând, fie el și din țările evoluate care au un nivel de trai ridicat, darămite pentru niște părinți pensionari. Totodată, nu vreau să concep că mă voi stinge în chinuri. Astept… , mai am câteva zile, atât, zile în care tumora înfășoară creierul sugrumându-l și curmându-mi șansa la viață. Nu vreau să epatez gratuit, dar simt nevoia să mă descarc, întrucât simt că stau să explodez de neliniște, când mă simt încercată de atâtea sentimente amestecate. Acolo să ajung, că apoi știu că sunt pe mâini bune și o să supraviețuiesc, dar cum ajung acolo!? Că pe datorie nu mă pot duce. Trebuie să am în mână măcar 27.000 euro pentru operație și o parte din cât e posibil să coste tratamentul. E halucinant. Într-o țară zdravănă, cu un sistem public de sănătate sănătos, nu ar trebui să existe pacienți care să cerșească sănătate în afara granițelor, fără institute dotate corespunzător în țările lor de baștină. Mă lupt cu morile de vânt. M-am născut în România și ăsta-i destinul meu: să bat din poartă-n poartă, porți care în prezent sunt ferecate. Totuși, cât voi mai avea putere, o să încerc să ies la liman din labirint și sper că Dumnezeu mă va ajuta ca și până acum. Sper ca pentru ultima dată să fiu nevoită să cer un ajutor bănesc din patea dumneavoastră”, scria Alexandra pe blogul său.

Cine vrea să o ajute pe Alexandra, o poate face într-unul din conturile deschise la BRD filiala Slobozia:

RON: RO43BRDE230SV25479242300,

EUR: RO39BRDE230SV25479322300,

USD: RO35BRDE230SV25479402300.

Titular cont: Aron Alexandra – Daniela, BRD filiala Slobozia.

Împreună o putem salva. Câte puțin de la fiecare dintre noi se poate strânge.