livrari la domiciliu

Tânăr înecat în râul Ialomița

Un apel primit astăzi, la ora 13.00, la dispeceratul ISU Ialomița, anunța faptul că, un tânăr în vârstă de 22 de ani a intrat la scăldat în zona orașului Fierbinți Târg și a dispărut de la suprafața apei în scurt timp.

Din spusele localnicilor, tânărul a ales să intre în apă într-o zonă cu o adâncime considerabilă, ceea ce i-a îngreunat înotul și l-a pus în imposibilitatea de a reveni la mal.

Cadre specializate ale Detașamentului Urziceni s-au deplasat la fața locului cu o barcă de căutare-salvare pe râul Ialomița, unde  au executat operațiuni de căutare a persoanei.

Tânărul a fost găsit de pompieri șirecuperat din apă, la 5 metri faâă de mal și la aproximativ 10 metri față de locul unde a intrat în apă.

S-au efectuat manevre de resuscitare de către echiajul medical al |Serviciului Județean de Ambulanță, fără succes.

În urmă cu puțin timp a fost declarat decesul.


Orice clipă de neatenţie poate fi plătită cu viața. De aceea, în vederea evitării unor tragedii la scăldat, recomandăm cetățenilor să respecte întocmai următoarele măsuri de siguranță:

 – copiii aflaţi în apropierea apei şi în apă trebuie să fie supravegheaţi permanent;

  • scăldatul trebuie făcut doar în locuri special amenajate; – se va evita scăldatul solitar, mai ales dacă nu există deprinderile necesare înotului; este interzis scăldatul în stare de ebrietate sau pe timp de noapte;nu se va înota departe de mal şi nu se va trece de semnele de prevenire; – se va evita folosirea, pentru scăldat, a saltelelor cu aer, camerelor de cauciuc, scândurilor etc.; – se va evita scăldatul în zone în care, anterior, s-au produs incidente; – nu este recomandată pentru organism intrarea bruscă în apa rece, după o expunere îndelungată la soare; – se va evita scăldatul în ape curgătoare, cu precădere în zone cu adâncime mare a apei, întrucât la suprafața apei se pot forma curenți care prezintă un real pericol chiar și pentru înotătorii experimentați.