livrari la domiciliu apa de masa la domiciliu slobozia

Tânăr înecat în râul Ialomița

Un apel primit astăzi, la ora 13.00, la dispeceratul ISU Ialomița, anunța faptul că, un tânăr în vârstă de 22 de ani a intrat la scăldat în zona orașului Fierbinți Târg și a dispărut de la suprafața apei în scurt timp.

Din spusele localnicilor, tânărul a ales să intre în apă într-o zonă cu o adâncime considerabilă, ceea ce i-a îngreunat înotul și l-a pus în imposibilitatea de a reveni la mal.

Cadre specializate ale Detașamentului Urziceni s-au deplasat la fața locului cu o barcă de căutare-salvare pe râul Ialomița, unde  au executat operațiuni de căutare a persoanei.

Tânărul a fost găsit de pompieri șirecuperat din apă, la 5 metri faâă de mal și la aproximativ 10 metri față de locul unde a intrat în apă.

S-au efectuat manevre de resuscitare de către echiajul medical al |Serviciului Județean de Ambulanță, fără succes.

În urmă cu puțin timp a fost declarat decesul.


Orice clipă de neatenţie poate fi plătită cu viața. De aceea, în vederea evitării unor tragedii la scăldat, recomandăm cetățenilor să respecte întocmai următoarele măsuri de siguranță:

 – copiii aflaţi în apropierea apei şi în apă trebuie să fie supravegheaţi permanent;

  • scăldatul trebuie făcut doar în locuri special amenajate; – se va evita scăldatul solitar, mai ales dacă nu există deprinderile necesare înotului; este interzis scăldatul în stare de ebrietate sau pe timp de noapte;nu se va înota departe de mal şi nu se va trece de semnele de prevenire; – se va evita folosirea, pentru scăldat, a saltelelor cu aer, camerelor de cauciuc, scândurilor etc.; – se va evita scăldatul în zone în care, anterior, s-au produs incidente; – nu este recomandată pentru organism intrarea bruscă în apa rece, după o expunere îndelungată la soare; – se va evita scăldatul în ape curgătoare, cu precădere în zone cu adâncime mare a apei, întrucât la suprafața apei se pot forma curenți care prezintă un real pericol chiar și pentru înotătorii experimentați.