Sute de fire de flori au fost confiscate de polițiști

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Joi, 1 martie a.c., efectivele Serviciului de Investigarea Fraudelor au desfășurat, pe raza municipiului Slobozia, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale şi a ilegalităţilor ce se comit în domeniul comercializării florilor.

Poliţiştii au verificat nouă agenţi economici care desfăşurau activităţi de comercializare a florilor, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale în valoare de 15.000 lei. Totodată a fost dispusă şi măsura complementară de confiscare a peste 200 fire de flori precum şi a sumei de 2.000 lei rezultată din operaţiuni comerciale ilicite.

Sancţiunile au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind Protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

În aceeași zi, polițiștii au depistat un bărbat, în vârstă de 43 ani, din municipiul Constanţa, în timp ce conducea o autoutilitară pe strada Călăraşi, din municipiul Feteşti, în care transporta peste 500 fire de flori pentru care nu poseda documente de provenienţă.

Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, totodată fiind confiscată şi contravaloarea florilor transportate.