comenzi la domiciliu cliseru.ro

Suspectul a două infracţiuni de tâlhărie, identificat de poliţişti şi arestat preventiv

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
03/10/2012 | Lege si Ordine

În cursul zilei de miercuri, 3 octombrie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Urziceni au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni cu propunere de arestare preventivă, un tânăr în vârstă de 27 de ani, din comuna Borăneşti. Pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului. Suspectul a fost reţinut  marți, pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, fiind învinuit de săvârşirea a două infracţiuni de tâlhărie.

În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate de poliţişti cu privire la o infracţiune de tâlhărie comisă în data de 28 septembrie a.c., a fost identificat principalul suspect ca fiind un tânăr de 27 de ani, domiciliat în comuna ialomiţeană Borăneşti. Fapta a fost sesizată Poliţiei la sfârşitul lunii septembrie de către o femeie de 34 de ani, din localitatea Urziceni, mama părţii vătămate – o minoră în vârstă de 12 ani, căreia suspectul i-a sustras prin smulgere un lănţişor din aur, de aproximativ 5 grame pe care îl purta.

Prin extinderea cercetărilor, s-a stabilit că tânărul este şi făptuitorul unei alte fapte similare, comisă în data de 24 septembrie a.c., ce se afla în evidenţele Poliţiei cu autori necunoscuţi. Şi de această dată, victima este o minoră, în vârstă de 13 ani, căreia suspectul i-a sustras un lanţ din aur de aproximativ 5 grame.

Unul dintre lănţişoarele sustrase a fost valorificat de către învinuit la o casă de amanet de pe raza municipiului Urziceni, fiind recuperat şi ridicat în vederea continuării cercetărilor.

Marți, 2 octombrie, în baza unei autorizaţii emise de Judecătoria Urziceni, la locuinţa celui în cauză a fost efectuată o percheziţie domiciliară, fiind găsite articolele de îmbrăcăminte şi încălţăminte pe care acesta le purta la comiterea uneia dintre infracţiuni.

În aceeaşi zi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni a confirmat măsura începerii urmăririi penale faţă de tânărul de 27 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie, fiind dispusă şi măsura reţinerii pentru 24 de ore. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.