comenzi la domiciliu cliseru.ro

Surprinşi în timp ce transportau bunuri sustrase din incinta unei societăţi comerciale

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
15/06/2016 | Lege si Ordine

Ieri,14 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Căzăneşti au surprins în flagrant doi minori de 15 şi 17 ani, din localitate, respectiv din municipiul Bucureşti, în timp ce transportau cu un atelaj hipo mai multe obiecte din material feros.

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cei în cauză ar fi sustras bunurile în aceeaşi zi, din incinta unei societăţi comerciale de pe raza oraşului Căzăneşti, cu scopul de a le valorifica.

Bunurile sustrase au fost recuperate în totalitate şi restituite societăţii prejudiciate.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Pentru a preveni sustragerea unor bunuri din societăţi comerciale, poliţia recomandă agenţilor economici o serie de măsuri de protecţie:

 – Stabiliţi o strategie de siguranţă a societăţii comerciale pentru prevenirea furturilor, în conformitate cu prevederile Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi asiguraţi-vă că tot personalul o cunoaşte şi o respectă.

  • Instruiţi-vă periodic angajaţii, recomandaţi-le să acorde atenţie sporită persoanelor suspecte-potenţiali infractori. În general, aceştia au un comportament specific, privesc mai degrabă în jurul spaţiului comercial şi la persoanele din magazin şi mai puţin la anumite produse.

  • Pe cei mai mulţi dintre infractori, o abordare de genul „pot să vă ajut cu ceva?” sau „vă pot ajuta să găsiţi ceea ce căutaţi?” îi va determina să-şi abandoneze planurile.

  • Cele mai eficiente strategii de prevenire sunt cele care combină dispozitivele tehnice de siguranţă cu vigilenţa angajaţilor. Eficacitatea camerelor de supraveghere cu circuit închis este sporită de o bună iluminare, de folosirea unor oglinzi amplasate pentru vizualizarea „unghiurilor moarte” din spaţiul comercial, precum şi de un persoanal bine instruit.

  • Este recomandat să vă dotaţi magazinul cu un sistem de alarmă şi să apelaţi la serviciile unei societăţi specializate de pază şi intervenţie rapidă.

  • Amplasaţi în special în locurile cu risc ridicat plăcuţe cu mesaje de avertizare prin care se informează publicul cu privire la existenţa unui sistem de monitorizare şi supraveghere.